Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2002.08.07 0 0 55
Meg kell egymást érteni, ez a kommunikáció egyetlen értelme.
Most nem poénkodom, Myo: ha azt mondod, hogy nem kell téged megérteni, akkor miért csatázol annyit? Én is sokat irkálok itt, meg is lepődöm magamon olykor, de azért teszem, hogy megértsenek. Értem és tiszteletben tartom a csalódásaidat. De nem lehet így bezárkózni, mert akkor semmi öröme az egésznek. Azért merem mondani, mert csalódtam én is elégszer. "Kit anya szült, mind csalódik végül; vagy így, vagy úgy, hogy maga csal." (Remélem, pontos.)

Bántott téged, hogy nem értenek meg. OK. Csakhogy itt már megbántott emberek voltak, és én őket is megértem. Az egész egy pozitív visszacsatolású láncreakció lett.
Nem muszáj mindig magyarázni, hogy megértsenek. Gordon. Problémás ablak. A magyarázat a 12 kommunikációs gát egyike. Jobb figyelni... Ezért bántottak, mert pontosan azt érezték, hogy te nem érted az ő igazi problémájukat. És el kell dönteni, hol állsz. Ha egy vagy közülük, akkor nem magyarázhatod az igazságot, mert nem vagy inkább birtokában, mint mások. Ha azt gondolod, hogy birtokában vagy a tudásnak, és most elmagyarázod másoknak a jó tanító néni szerepkörében, akkor viszont nem szabad felvenni a bántásokat, mert fölöttük állsz. Kemény játék, ez a nehéz a tanításban.

Előzmény: myofibrillum (54)