Ittse Creative Commons License 2002.08.06 0 0 485
No és milyen a Balcsi az idén? Úgy hallottam, hogy lassan száraz térddel is át lehet rajta kelni :-)))

A Mérlegtopikban már megírtam, hogy milyen volt az én nyaram. Amikor hazajöttünk, nagyon meglepett, hogy milyen eredményre jutott a Mécs Imre féle vizsgálóbizottság. Mi lesz akkor, ha bebizonyosodik, hogy annyi ügynök volt az Orbán-kormányban, mint az összes többiben együtt? Nem jelenti ez azt, hogy az elmúlt négy év tényleg a polgárok arcába röhögésről szólt?

Én régóta (nagyjából a rendszerváltás óta) úgy gondolom, hogy bárkinek megváltozhat a politikai véleménye. Én gyerekkoromban imádtam az Opeleket, később rajongtam a Fiatokért. Most egymás után a harmadik Hondámat koptatom és eszemben sincs más autót venni. Nem baj, ha valaki megváltoztatja a véleményét és MSZMP-s múlt után most bármely más pártban tevékenykedik. Viszont visszataszító, ha olyan emberek kezében van a hatalom, akik tisztességtelen munkát végeztek az előző rendszerben.

A Medgyessy-ügyről a következő a véleményem: ha csak azt lehet igazolni, hogy kémelhárító volt és védte kis hazánk érdekeit az ártó szándékkal közeledők ellen, akkor köszönöm szépen, csak így tovább. Ha beigazolódik, hogy 3/3-as múltja is van, vagy olyan embereket jelentgetett fel, akik semmi rosszat nem tettek, akkor ezért felelnie és mennie kell.
Ha az Orbán-kormány az ügynökök gyülekezete volt, akkor nem is tudom, hogy mit kellene tenni. Először is Viktornak ki kellene állina és bocsánatot kellene kérnie. Ha most az NBH, a BM, az Információs Hivatal és a Katonai Elhárítás két hét alatt ennyi adatot elő tudott szedni, akkor nem nagyon tudom elhinni, hogy Orbánnak fogalma sem volt arról, hogy ilyen emberekkel dolgozik együtt.

i

Előzmény: Ódri (484)