Heaven Creative Commons License 2002.08.05 0 0 106
Szia Mindenki!

Tegnap jöttünk meg Sartiból.Az Apollon Travellal utaztunk és nyugodt szivvel ajánlom mindenkinek.Nagyon korrekt módon oldottak meg mindent, és időben érkeztünk mindenhova.
A nyaralásunk nagyon jól sikerült eltekintve attól az apróságtól,hogy az időjárás nem mindig volt kegyes velünk.Mire megérkeztünk Görögországba esni kezdett az eső.Mire kipakoltunk már a jég esett.Állitólag 12 éve nem volt ilyen cudar idő.Persze nekünk sikerült kifognunk.Kicsit kezdtünk kétségbeesni mikor már 2 napja esett kisebb-nagyobb megszakitásokkal.A harmadik napra azonban kiderült az ég és minden ok volt.Sőt.Néha elviselhetetlenül meleg.
Ahogy már előtte elterveztük, motort béreltünk 3 napra, persze Sassosnál.Csúcsfej a pasi.Vittünk neki egy kis házipálinkát, aminek nagyon örült. A legjobban viszont annak örült,hogy igy hire ment a neten.Többször elmentünk hozzá, mindig kávéval fogadott.Kivéve egy alkalmat, amikor nem frappét kaptunk, hanem egy kis kupicával a saját pálinkájából.Fenékig lehúztuk, amit azonnal meg is bántam.Köpni-nyelni nem tudtam kb.1 percig.Olyan erős volt, hogy azt leirni sem tudom.Ha lehet hinni a szóbeszédnek, akkor ez a páninka 70%-os.
Szóval béreltünk egy mocit a párommal és nekivágtunk a félszigetnek.Amit feltétlenül érdemes megnézni:Kalamitsi,Vourvourou és a narancspart.Persze vannak még csodálatos helyek, csak nem volt időnk mindet felkutatni.
Ha valaki búvárkodni szeretne csak úgy amatőr módon pipával és szemüveggel,nagyon ajánlom neki Vourvourout.Ez kb.25 km-re van Sartitól északra. Olyan élővilág van itt, mint amilyet nem nagyon láttunk máshol. Én is bementem kicsit búvárkodni, de hamar ki is jöttem. Gondoltam ez nem az én idegeimnek való, jobb ha nem tudom miben lubickolok oly önfeledtel. Láttam csodálatos halakat, de olyan állatokat is, amikről nem nagyon tudom megmondani, hogy micsoda.Láttam követ, ami elúszott mikor odaértem, láttám rákokat, medúzákat és nem utolsósorban egy "édeske" polipot. Na nekem itt telt be a pohár és döntöttem úgy, hogy tovább nem búvárkodok. Ez a kedvesemet nem nagyon zavarta és másnap el is ment egy búvárközpontba, ahol palackal tudott merülni. Egy nagyon jópofa és tapasztalt magyar fiu tartotta az oktatást. Megtanitotta a jeleket és mindent amit tudni kell egy kb. 5 m-es merüléshez.Képek is készültek egy viz alatti fényképezőgép segitségével.

Befizettünk még egy ún. Blue lagoon nevezetű fakultativ programra, ami egy hajókirándulást és egy tenegerparti sütögetést jelenett.Ez is nagyon jó volt.A hajóskapitány maga Sarti polgármestere volt.Persze most nem egy öltönyös fickót kell elképzelni.
Minden este valamelyik tavernában vacsoráztunk.Minden helyi specialitást kipróbáltunk, amit csak lehetett:suvlakin keresztül a polipig. A végén azonban már hiányoztak a jól megszokott magyar izek. A görög édességeket azonban nem nagyon próbáltuk ki, gondolok itt a sütikre. Én édesszájú vagyok, de amit ők ott esznek.Garantálom 2 kg cukor van minden egyes falatkában. Úgyhogy ezt inkább kihagytuk.
Mindig megbeszéljük a párommal, hogy nem csinálunk annyi fényképet, de ezt most sem tudtuk megállni.Annyi sok szép és vicces látnivaló volt, hogy meg sem álltunk 120 képig.
Bár rengeteg mindent tudnék még irni, dőlnek belőlem a friss élmények, azért befejezem, nehogy tul unalmassá váljon. A LÉNYEG: Sarti csodálatos, egyszer mindenkinek meg kell nézni!

Ha valaki még csak most készülődik nyaralni és van még egy pár kérdése, szivesen válaszolok, ha tudok.

Üdv: Heaven barátnője