KálidKrézi Creative Commons License 2002.08.02 0 0 54
Több javítást láttam már Tőletek, hadd kezdjem én is eggyel: Alföldi Robi.
Régen nem tudom, ki volt Romano hangja, de az új (szinkron)változatban Csőre Gábor. :)

Egyértelműen hangmániásnak vallom magam, a reklámokat is élvezem! Volt idő, amikor tizenegynéhány szlogent is feljegyezhettem KÁLID ARTÚR neve mellé (hitetlenkedve látom, hogy őt még senki nem említette meg). A kedvencem: "...Black Magic... és a fekete sokáig fekete marad" (mosóporreklám az egyetlen s így a legjobb színesbőrű magyar színésztől). Imádtam, hogy a "8 másodperc"-ben olyan sokat hallhattam a hangját. Engem még annyi is megborzongat, hogy "a ser"... Sorozatot nem tudnék mondani hozzá, inkább filmekben hangol sokat.
Bozsó Péter hangja IS olvadoztató (pl. Bosco a Harmadik műszakban, de ő is egyre több reklámban tűnik fel).
László Zsolttal odáig jutottam, hogy amióta nemcsak a hangját ismerem (hanem színpadon is láttam), őt akarom a saját hangja mellé látni a Vészhelyzet Kovac doktoraként és a JAG főszereplőjeként is. Gondolom, nem lepek meg senkit azzal, ha elárulom, ő is sok reklámhoz adja a hangját.
Szervét Tibort színpadon kívül alig látni-hallani (Valami Amerika és tv-sorozatok), pedig nagyon egyedi zengésű hangja van.
Kulka János kellemes, megnyugtató hangját is szeretem.

Természetesen nem juthat eszembe egyszerre mindenki, de azt mindenképpen megemlíteném, hogy Básti, Latinovits, Pálos György, Kálmán György, Gábor Miklós hangja feledhetetlen. Béres Ilona hihetetlen erőteljes színpadi léttel bír. A fiatalok közül pl. Majsai-Nyilas Tündére érdemes figyelni (törékeny alkat, mégsem kislányos hang jellemzi).

Ha van valaki, akitől a falra tudnék mászni, az Farkasinszky Edit.

Előzmény: bokor (52)