hmsoft Creative Commons License 2002.08.01 0 0 54492
IST (54404),

"És ha én beülök oda a másodosztályú jegyemmel, akkor a kaller szól, hogy bocs ez 1. osztály?"

...Te meg erre azt mondod, bocs, 2. o. volt rá felírva. Erre ő leszedi az A/4 papírt, és szól, hogy bocs, de első. Erre valamelyikőtök előhúz a farzsebéből egy SZVÖR-t és megnézi, 1. o. vagy 2. o. Erre a másik azt fogja mondani, hogy bocs, de ez már nem érvényes, van újabb.
És így tovább. De persze ez picit sem nevetséges, hanem így normális. Aki mást mond, az szélsőséges MÁV-ellenességre ragadtatja magát, nem igaz?
Olvastam valahol egy régi kereskedői mondást, így hangzott: Ne alkalmazz árleszállításokat, mert aki a régi áron vásárolt tőled, becsapva fogja magát érezni. Szerintem hasonló a helyzet a vasúti kocsival, amely hol 1. o., hol 2. o., de közben végig ugyanaz maradt.

nohab (54412),

"Ez azt jelenti, hogy a 4 vadiúj gépbol már csak egynek nem volt szolgálatképtelensége az elso hónapjában (ha más miatt nem volt)? Ez annyira nem fasza."

Nem jól látod a dolgokat. Arról van szó, hogy a Siemens még a látszatát is kerülni akarja annak, hogy okod legyen hasonlítgatni a Bika üzemkészségét a flexicoil-mentes izébigyóhoz. Gyorsan letudják az első pár fekvemaradást, és már meg is nyugodtál. :)))

hm