3r6ScA Creative Commons License 2002.08.01 0 0 609
Sziasztok Mindenki!

Új vagyok itt nagy problémával és mivel már kezdek kifogyni az ötletekből , és a szerelőkből is , próbáljatok segíteni.
A probléma tárgya egy kedves (mocskos,tetü,szemét,hulladék stb.)suzuki , ami olyannyira megbízható , legalábbis a közvélekedés szerint.Az autó nem az enyém (anyámé), de a javíttatás az én dolgom , tekintve , hogy a tulaj csak az elejét tudja a hátuljától megkülönböztetni.
Már egy jó párszor írtam ide-oda ebben a témában , de sajnos a hiba még mindíg megvan , csak a szerelők fogynak el lassan akikhez még mehetnék.A problémás egy suzuki 1995-ös évjárat , ezres motorral.A gond a következő:a motor hidegen egyesben ill.kettesben erőtlen és nehezen gyorsul , rángat , majd amikor eléri az üzemi hőfokot a hibák eltűnnek vagy legalábbis csak egészen kismértékűek lesznek.Ez eddig még nem lenne egy komoly gond , de most jön a java.Amikor elkezd az idő lehűlni , kb. október , és már hidegebbek a reggelek, az autó nagyon nehezen indul be , és ez odáig romlik , hogy télen (garázsos!) 10-12 indítózás (nem körülfordítás!) kell a beinduláshoz. Volt olyan eset , hogy kb. -15 fok volt , a kocsit szabadban kellett hagynom , és éjszaka nem tudtam beindítani , pedig az önindító forgatja a motort.Szerintem most nyáron is kicsit könyebben kellene indulnia ,bár most 4-5 körülfordítás után már beugrik.
Ami eddig cserélve volt:
-lambdaszonda kb. egy éve
-benzinszűrő
-üzemanyagtartály kitisztítva , üzemanyagpumpa szűrője dettó
-szívótorok megtisztítva (nagyon koszos volt)
-gyertyasor , elosztófedél lecserélve
-termosztát ellenőrizve
-üzemanyag nyomása rendben , a rendszernyomást megtartja
-a kompjuter hibát nem jelez
-a hőérzékelő , ami a vízhőfokot méri

A szervizek nem tudnak semmit kimérni , és az az érzésem , hogy ha én nem találom meg az okot , vagy legalábbis nem adok egy jó tippet nem is lesz kész soha.Ez a gond már kb. másfél éve megvan és már marhára unom.Majdnem biztos vagyok benne , üzemanyag ellátási gond , de hol a fenében keressem a hibát?
Előre is köszi a tippeket.