*** matáv ohne... ***
//Kedves Moderátor(ok)! Kérem, hogy az alábbiakat nem tekintsétek flood-nak, mert az itt leírtak ama néhány topik, melyek a Matáv tarifáival foglalkoznak + az ISDN topik olvasóinak hasznos és fontos információt tartalmaz - és nem mindenki jár át a másik ilyen topikba! Köszönöm!//
Egy fontos információ a Matáv Péntek13 kiegészítő díjcsomagjáról!
Azt a nem hivatalos tájékoztatást kaptam (értsd: a saját érdekemben, nehogy valaki, miattam ráfizetve, engem anyázzon :) ), hogy
"A Matávnak megvan a műszaki megoldása - és az akarata is - ahhoz, hogy azokat a helyben végződő hívásokat, melyek internet elérést lehetővé tévő modemhez, mint végberendezéshez kapcsoják a hívót, a hívott (B) szám alapján ki tudják és KI IS FOGJÁK számlázni a Péntek13 díjcsomag megfelelő passzusa alapján (ti. helyi adathívásra nem vonatkozik)!"
Ezzel kapcsolatban egyrészt szeretném leszögezni - mielőtt mindenki elkezdene akár engem, akár a Matávot anyázni -, hogy a Hkt és a megfelelő (most hadd ne hivatkozzam rá szó szerint) kormányrendeletek (és MehMV rendeletek) alapján internetes hívást CSAK 51-es körzetben végződtetett hívásokkal lehet elérni, és ennek a betartása/betartatása első sorban az ISP feladata.
Más kérdés, hogy a Matáv az ilyen B-szám listák készítésével mennyiben sérti (ha megsérti) az általános adatvédelmi szabályokat/törvényeket, illetve a Hkt. és a 249-es MeHMV rendelet adatkezelésre vonatkozó passzusait...
Továbbá érdekes precedenst teremthet az a tény, hogy a Matáv a helyi számmező célállomásait - akármilyen kritériumok alapján - kategorizálja az elérhetőség illetve az elérés során alkalmazott kedvezmények megadása/meg nem adása szerint!
Az én személys és szakmai véleményem szerint a Matáv akkor járna el megfelelően, ha - élve az összekapcsolási szerződésekben elvileg bennefoglaltatott jogával - az ISP-k helyi behívószámainak hívását lehetetlenné tenné (erre a műszaki adottságok megvannak).
Remélem senki sem kerül azért kellemetlen helyzetbe, mert implicite (és ezek szerint ROSSZ)tippet adtam a heti egyszeri és meglehetősen macerás, de ingyenes net eléréshez!!!
Üdvözlettel
Maus Róbert Péter
mikimaus