MuzX Creative Commons License 1999.03.23 0 0 topiknyitó
Üdv!

Segítsen, akinek van ötlete:

1. Hogy tudok a lehetô legolcsóbban, a legminimálisabb üzemeltetési költséggel GSM telefont venni?
minden megoldás jöhet, használt készülék, Dominó, Praktikum...

Ja, már több éve használok ilyesmit és most éppen Pannonos vagyok, de voltam sokáig Westelnél is. Nem magamnak akrom a másik készüléket, és a lényeg az lenne, hogy elérhetô legyen, illetve idônként hívni tudjon, de a legfontosabb az lenne, hogy SMS-t tudjon küldeni-fogadni, és ne csak telefonról, hanem bármilyen e-mailcímrôl, illetve tudjon küldeni SMS-t emailcímre.

2. Nagyon berágtam a Pannonra. Nemrég Moszkvában dolgoztam, és egyik este jelzett a telefon, hogy hívjam fel a hangpostát. Megpróbáltam, de nem sikerült, már nem emléxem, mi volt a hibaüzenet, de nem ment. Aztán próbáltam egy másik számon, az se ment.
Erre felhívtam az ügyfélszolgálat otthoni vezetékes számát, mert ugye a díjmentes 030 nem ment, és némi csevegés után az ügyintézô adott egy újabb számot, amin próbálkozhattam. Próbálkoztam, nem ment. Újból ügyfélszolgálat, mégegyszer elôrôl a sztori, erre kaptam még egy számot, ahol a kódomat használva elvileg beléphettem volna (csakhogy a kódot még sose használtam, ezért nem is emlékeztem rá).... Na lényeg, hogy végül nem sikerült meghallgatnom, de a számlán úgy 16 ezer forinttal - a roaming miatt - megjelent ez az összeg. Szerintem nem egészen jogos, hogy ezt én álljam teljesen, mivel egy alapszolgáltatást próbáltam elérni, és többszöri kisérlet után sem sikerült segíteniük, ezekbôl az eredménytelen hívásokból jött össze ez a számla. Oké, elismerem, hogy a kód elfelejtése az én hibám, de mire odáig eljutottunk, már vagy 10 perc hiábavaló drága idôt vesztegettünk el. Szóval szerintem igazságtalan és méltánytalan ezt kiterhelni rám...
Szerintetek?
Mindenesetre ezek után nem igazán maradnék a Pannonnál, és alaposabb vizsgálódásaim után úgy tűnt, hogy a percdíjak és elôfizetés terén is rosszabbul jártam.

3. A telefonomat 97 decemberében vettem, akkor még nem volt ez a kétéves hűségnyilatkozat, mint most, csak egyéves szerzôdés. Ennek ellenére érdeklôdésemre azt válaszolták, hogy a szerzôdést ugyan felmondhatom, de a készülékre kétéves hálózati lock-ot tettek, vagyis csak jövôre használhatnám Westel kártyával.
Ezt szintén jogtalannak érzem. Vélemény?