Szalaam Stansfield!
"Szerintem sem lehet egyázellenességgel vádolni a templomosokat, semmi bizonyíték sincs arra, hogy elárulták hitüket."
Jól ki volt az dolgozva , hogy ezt az amúgy - általános értelemben vett - tudatlan közvéleménnyel elhitessék.Hogy pontosan mi ált a háttérben , máig vitatott tényezőket karölt.Ami felmérehtő jelenleg , materializmus és spiritualitás ide vagy oda , hogy semmi féle árulás nem történ.És ha történt?:-)Induljunk csak ki a Keresztény tanításból.De!Nézeteltérések mindenütt vannak , de jellegében az amit kidolgoztak a rend felszámolására , csak merő hókuszpókusz , lárifári , urban legend.Ez elég volt arra, hogy az emberekre hassanak , a többi jött magától.Ma ugyanezt csinálják:-)Ugyanezt , anélkül hogy értenék , felfognák a Hagyomány üzenetének primordiális jellegét.E véget , ezért , a Templomos Rend egyházi elkötelezettséggel működött és működik mind a mai napig.Aztán úgyszintén , amit Fülöp a "királyi út" nevében tett ,csak mint autokratikus uralmi forma kezelendő,"antikrisztus" egy ripacs egyházi vezetővel , és nem egyeztethető össze ,azzal a koncepcióval amit a Templomos Lovagrend képviselt.Erre a legjobb példa Jannus kulcsai , meg sok egyébb motívum még - lásd Jelenések.
"A szabadkőművesek meg beszélnek össze-vissza, annyi mozgalmuk van, hogy szerintem senki sincs, aki pontosan tudja, hányféle irányzat létezik. Engem a szabadkőművesek igazából nem nagyon érdekelnek, sokkal inkább a templomos rend kétszáz éve, és a szervezet bizonyított továbbélése (Krisztus Lovagjainak Rendje)."
Pontosítok:-)
Krisztus Szegény Lovagjainak Rendje
Nézd.Ma mindenki ezt a gyökereket szeretné bizonygatni.És megint ismétlem magam:milyen elkötelezettséggel?:-)És ez a lényeg.
Szép Napot!