la Vendetta Creative Commons License 2002.07.29 0 0 46
Nekem volna egy ötletem. Azon felül persze, hogy a törvényeket meg kellene hozni, és be is kéne tarta(t)ni.

Az ötlet: a KUTYA PAMPERS pelenka (csak én hivom így:-)) A kutyát rá kell(ene) szoktatni, hogy jelezze amikor kell neki és otthon a fürdöszobában csináljon rá egy adag papirtörölközöre vagy ilyesmire.

Persze megeshet hogy a sétáltatáskor kell neki, de ha csak harmadára-negyedére csökken az utcai szarás mennyisége az is eredmény volna. Azt már vígan fel lehetne szedegetni zacskóval.

Arra is rá kellene szoktatni a kutyákat (nomeg a gazdikat) hogy a folyékony vizelet sem egészséges, és azzal is tele van az egész város pont abban a magasságban, ahol a gyerekek nyúlkálnak. Ráadásul ez csak területkijelölés és nem olyan szoritó szükséglet, amikor valakinek eldurran a hugyhólyagja. Szóval volna megoldás böven, csakhát...

Nagyon fontos lenne minél több helyen felhívni a sajtó figyelmét a kérdés fontosságára. A sok kutyaimádattól túlcsorduló nyálmüsor fele helyett a helyes kutyatartási szabályokra (=illemszabály minimuma!) kellene inkább felhívni az érintettek figyelmét. Minél gyakrabban, annál jobb. Akár társadalmi célú hirdetés formájában is. Ilyesmit ui. a Népszakadtság nevű újság is csinál, csak amit azok csinálnak ("vegyen ön is kóbor kutyát ajándékba") az pont nem a járdák tisztaságát segíti elö.

Szoval ehelyett az ilyen Népszakadtság féle újságok inkább propagálhatnák az illedelmes emberi viselkedés módozatait is (amelyeknek a kutyatartáson kívül még sok más területe is van, pl. a sorbanállással kapcsolatban, de ezek itt már off.)