kzt Creative Commons License 2002.07.26 0 0 36
Ami szvsz kell:
0; betartatni hogy kutya kozteruleten csak szajkosarral es porazzal kiviheto.
1; maximalni a belvarosban tarthato kutya szamat(1) es meretet (50cm)
2; bevezetni az ebadot
3; az adobo kozt. ellenoroket megfizetni es a szabalyokat be nem tarto kutyasokat kemenyen buntetni. (elsore 5eFt, masodik10eFt, 3.ra 50eFt 4.re 100eFt+sinter)

Pelda: A IIkerben van kijelolt kutyafuttato a Mechwart liget mellett, de az utcak ennek ellenere szarosak. A Szena teren (10perc a Mechwart ligettol) megcsinaltak a kis parkot/jatszoteret, kulon kiepitettek melle kutyaszarato helyet. Nyugdijas lusta atmenni a park masik oldalara (15m) a szaratohelyre, szaratja a kutyajat ahol eppen rajon az utca kozepen / gyepen. Lusta nyugdijas felfedezte hogy milyen jo hogy korbekeritettek a jatszoteret mert ledogolhet a padra kutyat meg elereszti.
Meg neki all foljebb hogy azert ereszti el a kutyat mert ugysincs gyerek. Csak az nem jut el a higveleju agyaig hogy a kib... kutyaja miatt nem viszik oda a gyereket.

Sajnos hiaba rakjak rendbe a parkokat (pl legutobb Vermezo) kutyasek rovidesen minden zoldet kutyafuttatova neveznek ki es telimocskoljak. Az egyetlen lehetseges modszer amit a Millenaris parkban csinaltak hogy kitiltottak a kutyasokat. Eloszor ugattak egy kicsit (a gazdak) de aztan idovel rajottek hogy onnan kutyaval kuss. Szerintem egy b@rom aki a Belvarosban kutyat tart.

Előzmény: wort (33)