psycho-pata Creative Commons License 2002.07.23 0 0 224
Kedves bundás pihe!
Szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál: Mondjam azt, hogy a "gyengébbek kedvéért" lassan, "túlartikulálva" perseverálja az "1 gyerek 1 millió, 2 gyerek 2 millió, 3 gyerek 3 millió" samponreklámra emlékeztető szöveget? S megismétli még 3-4x. Közben igen komoly ábrázat, tekintet. Elképzeltem Ilonkámat, a 70 éves takarítónőmet, aki csak azt értette, hogy ha lesz 3 gyereke, akkor lesz 3 millása. Annyira szuggesztíven mondta a szöveget a Miniszterelnök Úr, hogy majnem kedvet kaptam a gyereknemzéshez. De ebben a következők akadályoztak:
- Rövidesen 60 éves leszek, igy nagy valószínűséggel Down-kóros babáim lennének, ami nem tenne jót egy polgári, konzervatív kormány jövőjének.
- Tekintve, hogy 40 éves koromig tartott a postgraduális képzésem /ez nálunk nem raritás/, a polgári fizettségem nem éri el az évi 3 milliót, bruttó. Igy nagyon nehéz lenne leírni ezt 3-at a kb 2 millióból:-DDD

Tehát, "szakemberént": A Miniszterelnök Úr ragyogó javaslatai a következő rétegeket érinthetik jól, persze, ha igen lassan, tagoltan, s "szájbarágósan" adja elő:
- Azokat a palikat, akiket a munkakezdéskor már biztosítanak arról, hogy, ha rosszul végzik a munkájukat kapnak kirúgás, liquidálás helyett 10-20 millió "végkielégülést", plusz hallgatási pénzt, de nem érínti
- azokat a pl. juhászokat, kik a szénakazalnak dőlve tilinkóznak, miközben a Bodri kergeti a birkákat, s asszonyt mi kezeljük közben, mert szédül.

Az első csoportot nem érdekli az "1 gyerek 1 millió, 2 gyerek 2 millió, 3 gyerek 3 millió", mert az 1 vagy 2 gyerek mellett is van bőséggel suska, a "juhász" pedig nem hallgatja, nem nézi a politikai műsorokat, hanem lakodalmas rockot, s ha tévedésből hallja a reklámot, csupán azt apercipiálja, hogy jó dolog a gyereknemzés. Olyan hazaffyas. S igaza is van.

Remélem szagszerű voltam. Imádom nézni azokat a wigéceket is, kik az ATV-n órákon keresztül tükörtojást csinálnak a Mercédeszük motorháztetején, mejd lövöldöznek is rá.

Jövőre veszek egy motorháztetőt:-DDD

Előzmény: bundás pihe (222)