Törölt nick Creative Commons License 2002.07.22 0 0 3774
Szervusz H.I.M!

Nem fikázzuk (fikázom) a Vodafone-t! Sőt én a magam részéről remek húzásnak tartom. csak aki (relatíve) sok helyi beszélgetést folytat, annak azért EZÉRT nem kellene kidobnia a vezetékes vonalát:)

Egyébként a helyedben nem temetném a Matávot: majd nézünk nagyot, amikro - miután minden vetélytárs szépen kiadta a maga összes erejét: lásd Vodafone milliárdos hazai vesztesége! - a Matáv-leányvállalat Westel900 szépen előrukkol a maga ennél_is_olcsóbb cuccaival!!!
(Vö. ma Mo-n értelmes és ingyenes SMS szervert CSAK a W900 tart fent: nem véletlenül!)

Abban sincs köztünk vita, hogy a (Vodafone) GPRS valóban az egyik legjobb alternatívának látszik(!) ma a vezetékes dial-up netezés és az ár/teljesítmény viszony szerint az xDSL technika mellett is.
Csak nem kellene elfelejtkezni arról: a Pannon hálózata (amely a leggyorsabban érte el a kvázi teljes lefedettséget és anno a legjobb is vol) ma gyakorlatilag a műszaki összeomlás szélén áll: rendszeresen megszakadó hívások, fehér foltok Bp területén csatorna/időrés túlterheltség miatt stb.

És a GPRS ugyanezeket az erőforrásokat használja.

Ha megint a mennyiség kerül a minőség rovására előtérbe, akkor lesz ugyan elvileg 115000-ez hozzáférésed, de nem fogod tudni használni (2 vagy talán kevesebb, mint 1 év múlva)!

És azt sem hagynám figyelmen kívül, hogy a környezetvédők (még ha nem is mindenben értek velük egyet, de) joggal kritizálják az RF kisugárzás mennyiségi, térbeli és ferkvencia-struktúrában egyre nagyobb terhelését - tehát egy kontra-lobbi is megjelenik és számíthatunk (számíthatnak a szolgáltatók) sokkal magasabb díjakra (és zsebbe fizetendő pénzekre, sajnos), valamint a magasabb műszaki színvonal (érzékenyebb BTS-ek és készülékek!) okozta költségnövekedésre. Ergo: díjnövekedésre (stagnálásra, ami majdnem olyan rossz, nézva a hazai díjakat).

Üdv.

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: H.I.M. (3766)