cowboy Creative Commons License 2002.07.22 0 0 99
Agios, én kérek elnézést, de össze akartam szedni a címeket, és ehelyett egy influenzát szedtem össze.
Kempingekről: Mi taggá váltunk (ingyen) a Sunshine Camping Clubban azáltal, hogy egy olyan kempingben szálltunk meg ami tagja ennek a hálózatnak, és ettől kezdve főleg ezekben a kempingekben laktunk. Info: www.sunshine-campings.gr Az itteni tagság 15%-ot jelent a Minoan Lines komp jegyekre! Ezt mi csak utólag tudtuk meg.
A Pelionon ez a kemping (SIKIA) Volostól 20 km-re van, de van ott még néhány egymás mellett.
Nafplionál a hálózathoz a Kastraki kemping tartozik, ami Asiniben van (Tolotól 2 km). Ez is nagyon szép, de mi nem ezt választottuk (egymás mellett van egy csomó), hanem a Triton I. nevűt, ami számunkra a legjobb kempingnek bizonyult G.o.-ban: kicsi, box-szerű szeparált helyek, elegáns, tiszta vizes blokk, hűtőszekrény, főzéshez gáz, mosógép, adtak asztalt és székeket, sátorhelyenként külön világítás + naponta 2x ürített szemetes.
Látnivalók:
Pelionon mi a hazautazásra rákészülő 2 nap döglést tartottuk, csak egy félnapos programra ruccantunk ki: körbeautóztuk a félsziget középső részét. A táj nagyon szép, és 2 falu is említésre méltó: Millie (vagy valami hasonló nevű) az kevésbé, Makritos (illetve ehhez hasonló nevű, az én térképemen nem szereplő) hely pedig mindenképpen megér egy sétát. Innen gyönyörű a kilátás az öbölre és Volosra, ami főleg este érvényesül. A kempingben hirdettek mindenféle 1 napos hajókirándulást a közeli szigetekre, de nem próbáltuk. (Talán 30 Eur/fő ebéddel?)
Nafplio: A város önmagában is látványos, este nagy élet van. Érdemes a félszigetet a sétányon este körbesétálni a kikötő felől indulva! Aztán itt van még a közelben Epidauros, Mikene, amiket nem lehet kihagyni, meg sok egyéb amiket szintén nem szabad kihagyni, de mi kihagytuk. Mi tettünk egy kirándulást Idrára. Erniomiból indul a hajó naponta 3x, és 20 perc alatt átvisz. Nekünk szerencsénk volt mert 10 perccel az indulás előtt értünk oda és nem kellett várnunk, de a legbiztosabb előre érdeklődni. Idrán körbe lehet sétálgatni a városban, szamaragolni illetve sziklás parton zuhany és öltöző nélkül fürödni.

Cowboy

Előzmény: agios ioannis (98)