magyarpolgar Creative Commons License 2002.07.19 0 0 67
Az én véleményem a köv. egész ügynöktörvényről:

A III/3 as ügyosztály arra volt hivatott, hogy egyszerű magyar állampolgárokat figyeljen meg politikai megbízhatósági szempontból. Ha valaki egy csöppet megbízhatatlan volt már mehetett jóesetben a munkahelyéről rosszesetben megveretni magát és börtönbe. Családokat tettek tönkre, vitték el a családfenntartót, szegénységbe taszítva a családot, családokat telepítettek ki a pusztába a semmibe.
Emberek nem mehettek egyetemre, nem tanulhattak, nem lehettek életkilátásaik pusztán azért mert valami nem tetszett nekik. A saját apám is érintve volt. (még 1980(!) ban is jártak hozzá az államvédelmisek de ez hosszú történet) sok mindent 10szer nehezebben ért el az életben mint mások ha egyáltalán elérte. Másrészt ez a hálózat koncepciók alapján is dolgozott. Tehát sok olyan ember is áldozatául esett akire csak vki haragudott. Harmadrészt megzsaroltak embereket akik a családjukért, a megélhetésért kénytelenek voltak igent mondani. (apámat is többször megpróbálták beszervezni - sikertelenül)

Szóval bárki akinek köze volt e szervezethez, aki a kommunista szovjet diktatúrának dolgozott a magyar nemzet ellen (kivéve akinek szerencsétlenül nem volt más választása (ez sem mindig igaz de nincs jogom megítélni))
szóval az az ember húzza meg magát és ne vállaljon közéleti szerepet menjen kapálni a kiskertjébe és kussoljon.

Nos ennek a vizsgálóbizottságnak feladata lenne kideríteni, hogy Medgyessynek mennyire volt köze a III/3-hoz. Megjegyzem elég nagy átjárás volt az egyes ügyosztályok között. Ezt nem én mondom hanem egy volt III/2-es ügynök nyilatkozta.

Mert ha köze van akkor nem lehet erkölcsileg MO. miniszterelnöke. Ha ezt az mszp-nek az a fő feladata hogy eltussolja az ügyet akkor nagyon sajnálom az erkölcstelen hatalomvágyukat.

Azokat az embereket - állampolgárokat is nagyon sajnálom akiknek ez csak egy "ügy amivel nem kellene már foglalkozni".

Sajnos Magyarország erre az erkölcsi szintre sűllyedt. A történelem és a lelkiismeret elől nem lehet elmenekülni még akkor sem ha nem érintett az ember. Én szeretnék a történelmére a becsületére büszke Magyarországot. És nem azt a mostanit ahol csak az számít hány autód van meg milyen vállalkozásod. Meg mennyi pénzed a bankban. Sajnos ebben az irányban visz tovább a liberális gazdaságpolitika, a globalizáció, a fogyasztás és sajnos az EU is.

Előzmény: Laskafülü Tóbiás (64)