TLCCNS Creative Commons License 2002.07.18 0 0 357
Üdv!

"Amugy ha van valami indulasra kesz stuff, nem hinnem hogy kifogasolna barki, hogy c64-el egyutt inditsatok, foleg amekkora c64 termes szokott lenni mostansag... "

Lehet hogy igazad van (bár nem t'om, a C64-gyel indulók mit szólnának hozzá ha valaki mondjuk egy Plus/4-gyel elhappolná előlük a helyezést -- mert hát nem túl sportszerű ha pl. valaki 121 színnel rajzol 16 színű C64 drazzlace vagy fli helyett :-D). Mindegy, nem időszerű :-(. Nekem pillanatnyilag nincs ilyesfajta cuccom, régen kódoltam már effekteket Plus/4-re.

"Hu meghalgatnek 1-2 zenet, mire kepessek a mostani konvertereid..."

No progress :-(. Egészen keveset foglalkoztam velük az elmúlt 10 (b@sszuskulcs...) évben. A végeredményt jórészt meghatározza a néhány kHz-s replay ill. a 4-5 bites felbontás. Amin javítani lehetne az pl. az ADSR emuláció, vagy a ringmod. Esetleg a szűrők emulálása, de az a SID filtereit meg a Plus/4 processzorteljesítményét tekintve már nagyon necces.

Ahhoz egyébként hogy igazán meg lehessen mutatni a Plus/4 powert :-), szerintem natív zenelejátszó kellene ami a Plus/4-hez igazodik. A konverterek túl sok időt zabálnak, nem igazán optimálisak. Viszont, egy a Plus/4-hez illeszkedő lejátszó esetleg jó kompromisszumos megoldás lehetne. Ja igen. Feltéve, ha valaki zenél is vele.

TED-es lejátszót írt már Csabo (asszem tavaly vagy tavalyelőtt?), meg én is.

Szerintem egy olyan lejátszó volna "ideális", ami a 2ch TED négyszögjelgenerátort használja, egy harmadik (nagyon leegyszerűsített) digi csatornával. Ezzel kicsi volna a raszteridő és kézben tartható volna a digi is. ...Mondjuk nem úgy szól mint egy SID, de a SID az alapvetően nem is a Plus/4-világ. Ha már itt tartunk: a konverterek mintájára is lehetne natív Plus/4 lejátszót írni, full digi alapon (de a SID-es jellegzetességeket mellőzve, hogy optimálisabb lehessen a kód). Egy csomó raszteridőt zabálna, de mégsem annyit mint egy mconv.

Valami ilyesmi.

L.

Offtopic: skacok, tegnap voltam a leendő melóhelyemen. Le vagyon zsírozva a téma: úgy tűnik semmi sem akadályozhat meg abban hogy Szeptembertől Pesten töltsem az időm egy pár évig :-). Most vigyorgok mint a tejbetök.

Előzmény: _Murphy_ (355)