H_Accord Creative Commons License 2002.07.17 0 0 583
Sziasztok!

Számomra kellemetlen dologban kérnék segítséget Tőletek. Hoztunk 2 hónapja Németországból egy 1997-es Honda Accord 2,0 TDi-t .Tegnapi nap volt a vizsgáztatása egy vidéki KPM -nél ahol a következő dolog történt: Rendesen időben érkeztem a műszaki vizsga helyére .Első állomásként a füstvizsgás emberke beült az autóba és elküldött, hogy vigyem el a papírokat egy közeli pulthoz. Az autót járó motorral hagytam ott ,kb 2 perc múlva értem vissza az autó motorja állt. Az ember önindítozott majd nagy durrogások közepette vastag füstöt eregetett a kocsi ./ Eddig kb 1500 Km-t mentünk vele semmi gond nem volt / Itt hirtelen romlott el az autó ez egyszerűen nem akarom elhinni .Az ember szerint áll az egyik henger így nem lehet levizsgáztatni vigyem el szervízbe tud is egyet mondani....!!!!!!
Szerintetetek mennyi az esélye, hogy egy 100e km-t futott autó egyik pillanatról a másikra ilyet csináljon ? Mit tudott csinálni vele a szerelő ennyi idő alatt ?
Van benne valami szivató vagy ilyesmi amit meg tudott bütykölni , esetleg valami biztosítékot vett ki ?
Az autó katalizátoros lehet hogy ott van gond?
Lehet,hogy üldözési mániám van de szerintem palira akarnak venni!!!
Az autóval rendesen hazamentem de az alapjárat még mindig szaggat, így nem merek mozdulni vele nehogy szétmenjen a katalizátor.
Ha a géppel tényleg gond van hol kezdjük a hibakeresét.
Elnézést a hosszúra nyúlt történetért de eléggé aggaszt a dolog .
Köszi a segítségeteket!

Eddig 1 ötletet kaptam miszerint a vezérműszíj átugorhatott 1 fogat ??? Lehetséges ez?

H_A