Dworkyll Creative Commons License 2002.07.17 0 0 456
Megint kicsit szűkszavú a kérdés.

Tisztításkor nyugodt szívvel takaríthatod a csövet műszerolajjal, csak utána illik szárazra törölni. Ellenkező esetben tisztítás utáni lövéskor mindenféle érdekeseket láthatsz. Ha olajnedvesen hagyod a csövet, akkor megragadhat benne a por, ami meg a lövedék átvonulásakor elég rosszat művel a huzagolással. Ugyanezért igényesek nem szoktak olyan skulót kilőni, ami töltés előtt leesett a földre (por=karc). S ha már a huzagvédelemnél tartunk, akkor ezért nem használunk kemény felszínű lövedéket (vagy ha igen, akkor az űrméret alatti: acélsörét)

SZerencsétlen esetben jól elakad a lövedék a csőben, ami légpisztolynál sem kellemes, de ha ne ad'j isten valami komolyabbal lősz, akkor az arcodba robban az egész. Másszóval kezeld azzal a komolysággal a légcsúzlit, mint egy tűzfegyvert és nem rögzülnek a rossz szokások :-) Annyi könnyítés van, hogy mivel nincs többszáz fokon képződő lerakódás a csőben, nem kell a fegyverolaj, elég a műszerolaj.

Lövéskor a vázolt okokon túl azért sem kell a kenés, mert a csőnek/huzagolásnak meg kell forgatnia a lövedéket, azaz bizonyos tapadás szükséges. Példa: a 7.62x51 lövedék valódi átmérője 7.82 mm. A diablo szoknyája is pont ezt a célt szolgálja, szétnyílik a huzagolásban, hogy jobban belefeküdjön a perdítéshez meg persze hogy ne szökjön a hajtóerő.

Dwo

Előzmény: vri12 (455)