TLCCNS Creative Commons License 2002.07.16 0 0 354
Hali!

(Üdvözlet! :-) Szép lassan összegyűlünk...).

"Az FLI-ben a mar fentebb emlitett problemak miatt 2 sorban erdemes gondolkodni..."

Egyébként emlékszel Mucsiék egyik Cracker's demo partjára? (kb. 90-es...). Nos, szerintem az volt az első és eddig egyetlen FLI-s part ami 1-soros váltással dolgozott _és_ jól is nézett ki :-).

"...Egyebkent a Corpse-nek volt olyan kepkonvertere pc-n, ami ezt is tamogatta... "

Én is kísérleteztem ilyennel. Az alap Y irányban lacelt "2-soros" multi FLI volt (160x400), a Plus/4-es megjelenítő nem full korrekt az interlace miatt :-( ). Valahol fent van a Funet-en néhány konvertált kép a megjelenítőkkel, vagy talán Csabo tudja hol találhatók?... Már nem emlékszem. Páran szerintem látták még annak idején (akkoriban amikor a TED diagok is készültek).

"Meg erdekes rasteres effektem volt, az amigas Kefrens bar-okra tett probalkozasom 33 karakter szeles teruleten tudott mukodni ..."

Talán "optimalizálható" volna ha bitmap módban menne, és nem egy sort hanem egy karaktersort ismételgetne. Ez első lépésben lassabb, mert 1-1 byte-ot nyolcsszor kell kiírni 1 helyett. Viszont "karaktersor" ismétléséhez bitmap módban elég ha "leülteted" minden karaktersorban az ff1a/ff1b számlálót (pl. minden karaktersorban egyszer kinullázod, ill. talán elég a lo byte is, mert akkor a hi már nem nő). Ez a feladat szerintem megoldható a TED valamelyik számlálójára ültetett megszakkal, egyszerű esetben T1-gyel (auto-reload). Nem zabálja (...annyira) a raszteridőt :-). Már csak egy kis dupla-pufferelés, és hajrá :-).

Egyébként azzal a módszerrel amit használtál, meg azzal amit WIT használt a Bluekeeps-ben (condom gum scroll :-) ), talán meg lehetne csinálni a Kefrens (ismered...) "BTW, I got some really big balls..." effect-ét is :-).

L.

Ps. Uraim! Bár az "éra" megint nagyon jó, és ilyenkor nagy kedvem van Plus/4-en kódolni valamit, asszem ez most kimarad. Egy mérő-áramkörön dolgozom (végre...) amivel a SID filtereit próbálom majd kifaggatni. Úgy tűnik Szeptembertől Pesten dolgozom rendszergizdaként, ergo addig dolgozom itt, ergo effektíve addig van pl. oszcilloszkópom :-). Szóval jó lesz sietni, ha akarok valamit.

De azért itt is figyelek :-). Remélem minél többen leszünk AntIQ-n.

Kódol valaki valamit addigra? "Verseny"-szinten a téma almás, mert az emberkék még mindig sz*r PC-ben meg 4ch-ban meg "pixel gfx"-ben gondolkodnak, a C64 demo compo-nál is csak annyi kommentár van hogy "max 5 perc"... :-/. Viszont, versenyen kívül (vagy mittudomén...) valami p*rasztvakítás nem volna rossz poén :-). Gyártsak valami PVCF vagy lengyel C64 tekkno style soundtracket hozzá, 2ch TED négyszögjelben hangszerelve? :-D.

Előzmény: _Murphy_ (353)