gerely Creative Commons License 2002.07.15 0 0 19
Helló-helló!
Hazaérkeztem, írok egy kis összefoglalót, hogy mindenki örüljön jól.

07.12. Péntek (Piatok)
9:00 - Győr
Délelőtt még dolgozom, 8-tól 12-ig. Elvileg legalábbis, merthogy előző nap szülinapozunk, úgyhogy fél tíztől délig. Futás haza, majd gyors pakolászás (negyed kéttőtől őrült kapkodás). Nagy pakkal húzás a vasútállomásra.
Megveszem a jegyemet - Budapest Nyugati-Nove Zamky viszonylatban csak odaútra 2075, oda vissza 2100 Ft. Érdekes. Menettértit veszek.

16:00 - Budapest Nyugati pu.
Itt találkozom Roland barátommal. Felszerelkezünk néhány doboz sörrel. A vonatvezető a szemünk láttára teszi ugyanezt - bíztató. Az út eseménytelen, sörök elfogynak.

18:00 - Érsekújvár (Nove Zamky)
Megérkezünk, persze nem tudjuk merre lehet a sportpálya. Ezért fej-fej mellett haladunk két elég szakadt és flakonbirtokossal, sejtvén, hogy ők is oda mennek. Néhány perc múlva kiderül, hogy Ők is így tesznek velünk, ugyanezen okból - ennek ellenére hamar odatalálnunk, mert tényleg nincs messze a vasúttól (300m, kb.).
A bejáratnál megvesszük a napijegyünket (200 Sk). Rolnd nem tudott koronát váltani, ézért megkérdezzünk, hogy hol van a váltó. Váltó? Hát nem tudják, mondják az információs kisasszonyok, állítólag bent van valahol... Fasza. Egyébként nem volt, legalábbis két nap alatt nem sikerült megtalálni, pedig a weblapon ígérték. Szerencsére a kocsmákban tudtunk váltani, igaz 1 koronáért 6 Ft-ot kellett fizetni.

19:00 - Klikkfest
Föltérképezzük a helyet. A sátortáborban még ippeg akad nekünk is néhány négyzetméter (mint később kiderünk, nem szóltak azért sem, ha nem ott sátoroztál, de így is jó volt, legalább megismerkedtünk a szomszédokkal).
Mellettünk jobbra a Roland stage blues-rock-jazz zenékkel, szemben kőfal. Sokan mászkálnak a kőfal egy kibontott részén, ezért mi is arra vesszük az irányt. Hopp, egy focipálya, rajta pedig a Klikk stage, azaz a nagyszínpad figyel. Plusz egy RedBull sátor, amin tavaly a fél EFOTT röhögöt, mert csak RedBullt árultak. Bizos eladtak vagy 10 db-ot a fesztivál alatt. Megközelítjük: a hűtőben kb. 10 db RedBull található, a pultban három dupla sörcsap. A 10%-os szárnyakat ad. A 12-es elveszi őket...
Meghallgatjuk a Divokej Bill nevű együttest (szlovákok, a szlovák nyelvű átkötö szövegek alatt szolíd ria-ria-hungária a közönség soraiból). Meglepően jók, tapsolunk, aztán visszaanimálunk a sátorhoz.

23:00 - Klikkfest
Innentől kezd összezavarodni a kép. A Roland stage-en valami döbbenetes jó, Father & Sons nevű zenekar játszik, két Hendrix kaliberű szólógitárossal (a névből meg a korkülömbségől ítélve apa-fia). Foggal gitározás, háton gitározás, ikerszólók, gitárpárbaj. Köpni-nyelni nem tudunk. Ezt már nem lehet überelni, goldoljuk.
Lehet. Janis Joplin emlékzenekar, na ha előbbi arcok játszottak úgy, mint Hendrix, az énekesnő énekel úgy, mint Joplin. Pislogunk, hova jöttünk.
Közben megismerkedünk a Januárové Prekvapenie zenekar tagjaival. Original szlovákok, megsem kezdjük el anyázni egymást - nahát! - megígértetik, hogy másnap elmegyünk a koncertjükre.
Ezek után kocsma, néha bekukkantok a Net-Sátorba, ami nem is sátor, hanem busz, műholdas netkapcsolattal, 6-7 géppel. A személyzet szintén szlovák, itt sincs anyázás, pedig mondjuk 12 után már és is kidobtam volna magam nemre, fajra, nemzetiségre való tekintet nélkül... Itt hozzánk csapódik egy Zita nevű Várpalotai lány, az este hátralévő részében vele sörözgetünk.

07.13. Szombat (Sobota)
9:00 - Klikkfest, a Roland stage melletti kocsma
Na, mér kellett itt aludni, most fáj a derekam, meg minden. Írány vissza a sátorba.
11 körül jönnek a biztonságiak, felkeltenek, hogy ideje lenne szombati szalagot vennem. Mondom, hogy okés, kivisznek kisbusszal a bejárathoz. A PostaBankos EURO26 kártyámra szó nélkül adnak 40 korona kedvezményt. Hogy ez nekem tegnap nem jutott eszembe...

12:00 - Érsekújvár, Mix
Elhatározzuk, hogy kimegyünk a városba. Nagy nehezen összeszedjük magunkat. A buszvég felé (ez sincs több 300m-nél) találunk egy étteremnek álcázott kocsmát. 13 Sk a Fácán, és lehet enni is, igaz, hogy csak pacalleves van. Én megkóstoltam, de gyengébb idegzetűeknek nem ajnánlom. Mindegy, akkor nekem jó volt (12Sk + 2x2 Sk 2 sb kifli).
A kis trafikok nyitva vannak, bevásárolunk Petrábol meg Chesterfieldből. A Chester imádom, ha nem vezetik be nálunk is, lezárom egy hétre az össes dunahidat.

17:00 - Klikkfest
Visszamegyünk a fesztre.
------------------------

Most pedig én megyek haza. Majd folytatom, sajnos most egy ideg nem leszek netközelben, úgyhogy lehet, hogy csak soká - de mindenképpen, azt megígérem!!

Gerely