Kedves Spock talán kicsit pontosítani kellene mi is az a bizonyos genyaság.
Mivel nem igen találkozom ezzel a ronda és szerintem magyartalan szóval csak sejteni vélem a jelentését, miszerint = rosszat cselekedni, felebarátunkkal, látszólag komoly ok nélkül.
Na már most, ha erről van szó, akkor nem értem mit értesz azon, hogy ez az élet értelme és nem a lét és fajfenntartás.
Szerintem nem játszik közvetlen szerepet a fajfenntartásban valakire rázárni egy ajtót, vagy leönteni egy pohár hidegvízzel esetleg rajszöget, tenni a székére, ha csak nem élelmünk vagy szívünk választottjának ártatlansága a tét.
Ez a Genyaság nem összetévesztendő a klasszikus értelembe vett gonoszsággal.
Ami magába foglal minden antiszociális viselkedési formát, eltorzult értékrendet, és elmét.
Lássuk csak mi az alap?
Az élet szüntelenül az életben maradásért küzd energiát nyerni, igyekszik, miközben megpróbál takarékosan bánni a nehezen megszerezhető forrással.
Ennek érdekében, hogy a lehető legcélravezetőbb testet alkotni. Erre viszont csak a legsikeresebb a gének kiválasztása útján képes, amire viszont az egyed túlélése a garancia.
Ha a tökéletessége ellenére mégis kihal egy faj az nem a tökéletlenségének bizonyítéka, sőt inkább specifikálódásának egyenes következménye, ezért a megváltozott környezethez már nem volt képes alkalmazkodni.
Mi emberek agyunk fejlettségével magasodunk ki az állatvilágból ez a szerv rendkívül bonyolult idegsejtek neuronok szinapszisok és axonok kusza hálózata minél mélyebb rétegeibe, tekintünk az agyba annál genetikailag régebbi, un. ösztönös világ tárul fel előttünk.
Alapviselkedésünket ezek határozzák meg, de szemilységünket, lelkünket csak a legkülső kéreg rejti, itt dől el ki milyen magatartás, tanúsít, itt van a genyaság is elrejtőzve, mint önmagunk szórakoztatására kifejlesztett mások bosszúságának láttára felszabaduló élvezeti inger hatása, ami kapcsolatban áll nemi szervek idegközpontjával ettől olyan nehéz abbahagyni a genyaságot akár a szexet, megszakítani roppant kellemetlen érzés.
Meglehet ebből adódik az a sztereotípia minél nagyobb genya valaki annál sikeresebb az életben.
Mit is hablatyolok én it mindenféléket össze?
Megyek iszom még egy sört!
Üdv!-)(-oxi