bormester Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6
Erről az ügyletről lehetett olvasni egy pár hónapja, akkor úgy tünt, az ÁPV Rt. azonnal fizet, aztán mégsem fizettek. Ha tényleg titkosította a bizottság a zárt ülésen elhangzott információkat, akkor Boros nagy barom. Mindazonáltal lehet, hogy sikerrel fog védekezni, mert szerintem semmi újat nem mondott.

A kormány kifizeti az "úszó bombát"
2002. július 11. 17:12

MNO

A kormány, amennyiben valós, teljesíteni fogja Líbia követelését és kifizeti a 7,5 milliárd forintot - mondta az MNO-nak Burány Sándor, a Pénzügyminisztérium államtitkára. Burány Boros Imre délelőtti bejelentésére reagált, aki "úszó bombának" nevezett egy 1981-es ügyletet, amelynek követekezményeként kellene most több milliárd forintot fizetnie az ÁPV Rt.-nek.

Burány elmondta: a kifizetés az államtitok részét képezi, hiszen az 1981-es kereskedelmi ügylet ez alá tartozik. Hozzátette: akkor végül nem valósult meg a haditechnikai szállítás, valószínűleg az embargó miatt és a közel-keleti állam néhány éve követeli az ehhez tartozó garancia kifizetését. A PM államtitkára hozzátette: a kifizetés előkészükleteit még az előző kormány végezte, de ők is egyetértenek vele. Elmondta: Faragó Csaba, az ÁPV Rt. korábbi vezérigazgatója szerint is mindenképpen fizetnie kell az ÁPV Rt.-nek.

Előzmény: topik (-)