springer440 Creative Commons License 2002.07.11 0 0 435
Little!
a dugattyúsúly a dugattyúban van gyárilag, a magyarországra érkező puskukból persze kihagyják, több más trükkel együtt így lehet lebutítani őket 7,5J-ra. a cucc kinézetre egy csapos henger, a csap a rugó belsejébe passzol, a henger meg a dugattyúba. megnézheted a www.gamo.com-on, minden csúzlinak fent van a robbantott ábrája! (nem méretarányos) persze nem szabad beszerelni ilyet, mert az ugye nem igazán törvényes magyarországon (nem is lehet kapni a bótban). viszont egy amerikai barátomtól hallottam, hogy sokat dob a csúzli teljesítményén!
hogy miért kell ez a súly, és miért nem a könnyű dugattyú a nyerő, nem tudom pontosan (lógtam a pneumatika előadásokról) de tippjeim vannak. mikor a rugó teljesen össze van nyomva, és a legnagyobb erőt fejti ki, jól neglöki a dugót, ami mivel nehezebb, nagyobb tehetetlenséggel bír, mint a könnyebb. aztán a rugó gyursítja tovább, és a levegő a túloldalon elkezd elég rendes erőt kifejteni a rugóval szemben. elméletem szerint a nehezebb dugattyút nem tudja annyira lelassítani, így olyan hatást ér el a csúzli, mintha erősebb rugó lenne benne. hát szerintem valahogy így műxik a dolog.

távcsöves történet: nekem is volt hasonló élményem, csak most esett le a papírtantusz, hogy összefügghet a hőmérséklettel. sztori: otthon csúzli belő szintén 35 m-re GAMO MATCH skulóhoz, pontos, mint halál. kimegyek a szabad ég alá, 34 fok árnyékban, célzok, nem talált. célzok, nem talált. ilyen béna nem vagyok azért, próba. pusku jobbra hord. 6 cm-rel. káromkodás, nem értem. szal passz.
csé: springer

Előzmény: little747 (434)