minderbinder Creative Commons License 2002.07.11 0 0 137
"Engem meggyőzne egy néhány %-os reprezentatív minta újraszámolása is. "

Ezt erosen ketlem. A borsodi ujraszamolas miert nem elegendo neked. Ott eleg reprezentativan es eleg sokszor ujraszamoltak a szavazatokat, amibol az derult ki, hogy +/- 1-2 szavazat megbizhatosaggal mukodik a dolog. Mondjuk az ugy pikanteriaja, hogy abban az esetben pont ez az 1-2 szavazat dontott azugyben, hogy MSzP-s vagy Fidesz-es kepviselo lesz. Szoval a szavazatok ujraszamolasa egy olyan szep nagy "polgari" lufi, amit Orban "B-kozep" es csapata a demokracia destabilizalasara talalt ki. Ebbol is latszik, hogy mennyire elkotelezett hivei a polgari es demokratikus ertekrendnek + a jogallamisagnak a fiuk. A sok barom narancsnyik meg ahitatttal koveti oket.

Egyebkent meg mi a f@szrol is kellene barkit meggyozni?

Arrol, hogy legitim-e a valasztas? A parlamentezugyben kimondta a vegso dontest.

Arrol, hogy voltak-e csalasok, visszaelesek? Az ezugyben erkezett panaszokat kivizsgaltak a megfelelo testuletek es jogeros dontest hoztak.

A kesobb felmerult ketelyekkel kapcsolatban?
No ez mar egy kicsit bonyolultabb ugy, de nem annyira. Mindenek elott jo lenne ha valaki egyszer leirna mar, hogy mi a ketelyek alapja. De nehogy azzal jojjon valaki, hogy a valasztasi eredmenyek nincsenek osszhangban a kozvelemenykutatok joslataival, mert korberohogom. Egyresz, mert a Median peldaul egesz jol eltalalta. Masreszt meg nehogy mar a Fidesz-kozeli Tarki joslata legyen az etalon!
Masreszt meg egy a parlament altal EGYHANGUAN torvenyesnek itelt valasztasokkal kapcsolatban megis meddig lehessen olyan ketelyeket felvetni, amik ujraszamolast kovetelnek? 1 evig, 4 evig, 10 evig?
Mi van, ha ujraszamoljak (remelem ezt nem teszik meg) es valakiben megint "megalapozott" ketelyek merulnek fel?

Egyebkent meg ez az egesz ugy csak azt muatatja, hogy mennyi barom is el kozottunk, aki nem kepes a jozan eszet elovenni es elhajtani a sunyiba mindazokat, akik valassztasi csalasrol, ketelyekrol stb. hoborognek!

Előzmény: Tappancs (136)