Látó Szög Creative Commons License 2002.07.10 0 0 525
Tanulni kitűnő az MZ50! Elindulhatsz a full automata üzemmóddal, aztán áttérhetsz a félautomatára (záridő-elsőbbség, rekesznyílás-elsőbbség, makró), végül beállíthatsz rajta bármit, amit csak akarsz, manuális üzemmódban. Tud középre súlyozottan és mátrixban fényt mérni, de spotban nem. Nincsenek benne ilyen ultra-hightech dolgok, mint követő fókusz, szemvezérés, nem írja az adatokat a filmre, nem tud félig használt filmen oda állni, ahol hagytad. Nem tud többszörös expozíciót egy képre. És végül - ha jól emlékszem - nem használhatsz vele screw-mount objektíveket.

Én annak idején azért vettem MZ50-et, mert a szappantartóm bekrepált és nagyon-nagyon mérges lettem. Soha nem bántam meg, hogy megvettem.

A Minoltát nem ismerem - arról biztos mesélnek Neked a Minolta topikban. :-)

Még egy ötlet: vegyél Foto Mozaikot vagy FotoVideo Magazint. Fogsz benne találni egy csomó eladó MZ50-et, alig használtan, a bolti árak alatt. Nem olyan rossz, hogy ennyien meg akarjanak válni tőle, hanem ez egy jó minőségű, alacsonyan árazott holmi, így egy csomót eladott belőle a Porst, a Media Markt és a kisebb kereskedők. Egyszerűen sok van belőle a piacon.

Előzmény: Rxdns (523)