gedeonbacsi Creative Commons License 2002.07.08 0 0 30
A szöveg feltételét nem ajánlanám jogilag,ellentétben a szervezők nevével, és az én kérdésem is csak azért fogalmazódott meg mert nem szeretném elveszíteni a nickemet :

Jog 1 ( a szövegre) :
Lázadás
140. § (1)Aki olyan tömegzavargásban vesz részt, amelynek közvetlen célja, hogy

a) az Országgyûlést,

b) a Köztársasági Elnököt,

c) a Legfelsõbb Bíróságot,

d) a Kormányt

alkotmányos jogköre gyakorlásában erõszakkal vagy ezzel fenyegetve akadályozza, vagy intézkedésre kényszerítse, bûntettet követ el, és két évtõl nyolc évig terjedõ; a tömegzavargás szervezõje vagy vezetõje öt évtõl tizenöt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.

(2)Aki lázadásra irányuló elõkészületet követ el, bûntett miatt egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.

(3)Nem büntetendõ lázadás miatt az a résztvevõ, aki a tömegzavargást önként vagy a hatóság felhívására az erõszakos cselekmények megkezdése elõtt elhagyja.

Jog 2 ( a névre ) :
Feljelentés elmulasztása
150. § (1)Aki hitelt érdemlõ tudomást szerez arról, hogy az alkotmányos rend erõszakos megváltoztatása, az alkotmányos rend elleni szervezkedés, lázadás, rombolás, hazaárulás, hûtlenség, ellenség támogatása, kémkedés készül, vagy még le nem leplezett ilyen bûncselekményt követtek el, és errõl a hatóságnak, mihelyt teheti, nem tesz jelentést, vétséget követ el, és két évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.

(2)Az (1) bekezdésben felsorolt bûncselekmény feljelentésének elmulasztásáért az elkövetõ hozzátartozója nem büntethetõ.

Előzmény: Törölt nick (28)