Zalancelot Creative Commons License 2002.07.03 0 0 75
A Munkáspárt önállóan indul az őszi önkormányzati választásokon, ugyanakkor - a szombati központi bizottsági tanácskozás felhatalmazása alapján - együttműködést kezdeményeznek a Magyar Szocialista Párttal - közölte Thürmer Gyula az MTI érdeklődésére.
2002.06.29 17:16 MTI

A Munkáspárt elnöke elmondta, az együttműködést kezdeményezve levelet intéztek Kovács Lászlónak, az MSZP elnökének. Thürmer Gyula beszámolt arról is, hogy a két párt megyei szervezetei már felvették egymással a kapcsolatot.

A parlamenten kívüli párt vezetője megerősítette, a Munkáspárt önálló főpolgármester-jelöltet indít Budapesten, hozzátéve, hogy a jelölt személyéről még nem döntöttek.

A korábbi önkormányzati választások alkalmával is volt együttműködés a Magyar Szocialista Párt és a Munkáspárt helyi szervezetei között, ennek most sem látom akadályát - jelentette ki Kovács László szombaton az MTI érdeklődésére.

Az MSZP elnöke arra reagált, hogy Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke közölte: az önkormányzati választásokkal kapcsolatban együttműködést kezdeményeznek a Magyar Szocialista Párttal, és a két párt megyei szervezetei ez ügyben már felvették a kapcsolatot.

Kovács László megjegyezte, az önkormányzati választások természetéből adódik, hogy a kampány elsősorban helyi és kevésbé országos jellegű, és ugyanez vonatkozik a választási együttműködésre is.
- Lényegében tehát szabad kezet adunk helyi szervezeteinknek, hogy önállóan döntsenek a választási együttműködés formájáról és mélységéről - tette hozzá az MSZP elnöke.