Mr Spock Creative Commons License 2002.07.03 0 0 13
Kedves iago,

persze az is kérdés, mit tekintünk jelnek. mit veszünk észre.
a nazca vonalak nem jelek? a piramis önmagában nem jel? a barlangrajzok nem jelek? a civilizációs fejlôdés ugrabugrái nem azok?

Az UFO-kkal kapcsolatban nem jelek, hanem bizonyitekok kellenenek. Amiket fentebb emlitettel, az "alapos gyanu"-nak tekintheto (amiknek az alapjan a tudomanynak sokkal komolyabban kellene vennie az egeszet). De egyik sem kozvetlen, megcafolhatatlan bizonyitek.

Es persze itt a ket temat jol el kellene valasztani egymastol:

1. UFO-k a multban
2. UFO-k a jelenben

Akkor is el kell valasztani, ha egy es ugyanarrol van szo. Mint kutatast, mint odafigyelest, el kell valasztani. Mert ugyebar a jelenben, nemhogy piramisnyi nyomot (jelet) nem hagynak, de meg egy patkoszognyit sem (nem veszem komolyan a kulonbozo crop circle jelensegeket, az vicc).

Egyebkent a kulonbozo Daniken fele megfigyelesek kozul, erdekes modon a Nazca vonalak a legnepszerubbek, pedig enszerintem azoknak van a legkisebb jelentosege. Akik esetleg ide tudtak jonni egy masik naprendszerbol, nem kell sem iranyitovonal (navigaciohoz) sem eszmeletlen hosszu kifutopalyak. A legjobb esetben az oslakossag igy akart "feltunni" az "egieknek". De azokat tenyleg, mas okokbol is lehet hogy csinaltak. Szerintem a leggyengebb.

A piramis (Kheopsz) az mar igen. A 20 eves epitesi ido egyszeruen nem jon ki. 2.5 millio koblok, mindegyik 2-10 tonnaig, kiszamitottam, egyenkent alig tobb mint 4 perc jut egyre 20 ev alatt. Lehetetlen.

Es ami nekem sokkal inkabb "adu asz" az a Biblia, foleg az otestamentum. Miert ultek volna le emberek, leirni dolgokat, amit az akkori idoben az egvilagon senki nem tudhatott elolvasni. Valami "nagyon nagy"-nak kellett tortennie azokban az idokben, ami arra kesztetett embereket, hogy leuljenek es leirjak, mint egy "kronikat". Nyilvanvaloan azzal a szandekkal, hogy valahogy ezt megorizzek az utokornak. Na most az vagy tenyleg maga joisten volt aki ott csaszkalt kozottuk, vagy idegenbol jottek. Semmi mas, foldi, nem valthatott ki egy ilyen reakciot. Es aztan ott van Ezekiel, aki veletlenul tisztan irta le a dolgokat.....teljesen dobbenetes. Mert joistennek nincsenek kerekei.

Gabor
Ui: a kerekekrol jut eszembe...kozben jol elszorakozom az Egely kerekkel. Tobbszor felporgettem mar 24-ig.

Előzmény: Törölt nick (12)