Mr Spock Creative Commons License 2002.07.03 0 0 852
Kedves Silan,

Azt irtak, hogy az atlagos forgasi sebesseg volt 2,

Nem azt irtak. Ezt irtak:

"A maximális sebesség általában nem haladta meg a két fordulatot percenként, tehát emberekkel összevetve a mi műkezünk "vitalitása" mérsékeltnek tekinthető."

Nem tudom hogy te mit ertesz maximalis sebesseg alatt, de en nem az atlagsebesseget ertem alatta.

te azt irtad, hogy a parajfalok mukeze nem forgatta a kereket,

Ezt nem irtam.

Az, hogy te a 2-es sebesseget nem tekinted forgatasnak, mas lapra tartozik.

Ezt irtam.

A megfigyelt forgas egyertelmuen a mukez hatasa volt.

Okay, elfogadom. És? Az en forro kave-hideg Pepsi kiserletem ugyanugy produkalt egy 1-2 -es forgast. Utana a kezem, masodperceken belul 12-ig felporgette. Ott helyben, teljesen azonos viszonyok, korulmenyek kozott. A 6-os filmen megtekintheted, ha meg nem nezted meg.

De ne erts felre, en teljes tisztelettel olvastam a parajfalok kiserletenek a leirasat. Csak nem vagyok hajlando belemagyarazni valamit ami nincs ott, es az az, hogy ok bebizonyitottak hogy a kereket ho mozgatja, mert sem nem bizonyitottak be, sem nem allitjak hogy bebizonyitottak.

Es meg csak arrol sincs szo, hogy valaki is azt allitana, hogy hoaramlat nem is kepes mozgatni a kereket. Persze hogy kepes. Miert ne lenne kepes? Egy pehelykonnyu kis kerekrol van szo, ami porogni fogsz ha rafujsz, ha a szobaban eros/kozepes legaramlat van, stb. Es hokulonbsegek altal teremtett legaramlat is mozgathatja. Csak az a problema, hogy amikor odateszed a kezed (legalabbis az en kezem) es felporog 24-ig, az altalam MÉG nincs megmagyarazva azzal a hoaramlattal, ami a kez feluleten levo 1-2 fokos kulonbseg letrehoz. A parajfalok pont azt az 1-2 fokos kulonbseget hoztak letre a mukezzel, es szo sem volt semmifele 24-es sebessegrol, de meg csak annak kozeleben sem. Megegyszer: "A maximális sebesség általában nem haladta meg a két fordulatot percenként".

Gabor

Gabor

Előzmény: Silan (851)