kaleb Creative Commons License 2002.07.01 0 0 90
Azt mondod, MP hazudott. Én azt mondanám, elhallgatta, hogy elhárító tiszt volt.

Még azt is mondanám, helyesen tette. Az ilyesmit el kell hallgatni. Csakúgy, mint az államtitkokat, hadititkokat, üzleti titkokat, vagy akár az orvosi és gyónási titkokat.

A MN azt írja, hivatkozva MP felső kapcsolatára, hogy az volt a dolga, hogy a lehallgatott IMF beszélgetéseket segítsen szakmailag értelmezni. Nem szép dolog tárgyalópartnereinket lehallgatni. De ha már megtörténik, helyes eltitkolni. Nem kell ezt nagy dobra verni (gondolom, máshol sem verik nagy dobra). Innen számítva az árt hazájának, aki arra kényszeríti MP-t, hogy ezekről a kényes dolgokról nagyobb nyilvánosság előtt beszéljen, mint ami előtt helyes ilyesmiről beszélni.

Ha pedig így történt, akkor ez nem besugás. Inkább afféle hírszerzés. Mernéd-e komolyan javasolni, hogy hazád mondjon le egy ilyen, mások által is alkalmazott eszközről, érdekei védelmében?

Más.

Nem győztél meg arról, hogy MP diákként besúgó volt, csak mert másodikra vették fel. Elméletileg ez is lehetne egy magyarázat, de ezen kivül még van néhány másik. Ennél azért közvetlenebb bizonyíték kellene, különösen ilyen súlyos vádhoz.

Azt nem hiszem, hogy MP nem ütötte meg az átlag felvételisek szellemi szintjét, vagy képességeit meghaladta volna egy PM ov. állás. Ezt nem hiszem, hogy komolyan gondolod.

Előzmény: assza-ur (63)