Törölt nick Creative Commons License 2002.07.01 0 0 846
Szerbusz Mr. Spock!

Örülök, hogy ilyen gyorsan reagáltál! Elolvastam a parajfalókat! Szimpatikus! Érdekesek a végén a nevek!

Én a tenyérgödrömben forgó örvényt nem találtam olyan hatásosnak, mint az ujjaim hegyénél lévő áramlást!

Visszatérve a füstölőmre! Azért merek levonni vele kapcsolatban következtetésekre, mert a füstölő magában nem forgatta meg a kereket! „Úgy vettem észre, hogy a kis parázs melege, nem forgatja meg a kereket még csak meg sem billenti! „
Tehát mint minden mérés, ez is beavatkozik a rendszerbe, de a megfigyelésem szerint ez elhanyagolható, mivel nem esik egybe a haladási iránya azzal az iránnyal, ami a kereket megforgathatja. Ha mégis változtat a légáramlás sebességén az inkább csak lassító szerepű lehet, de mivel a cél a légmozgás megfigyelése így ha precízek akarunk lenni a füst semmiként sem egyezik a levegővel, hiszen belégzésre alkalmatlanná teszi azt és itt valami megfoghatatlant, de az élettel összefüggőt akarunk vizsgálni! Ha úgy érzed, hogy a parázs hője összemérhető a kéz hőjével és ez jelentősen befolyásolja az eredményt, úgy kérlek, vedd figyelembe azt is, hogy a parázs és a füst mekkora légáramlást hoz létre. Felszálló légcsatornát!
Most ki is próbáltam: a kezem mellett az asztalon a füstölőt 18 cm –re meg kellett közelítenem, hogy a füstoszlop jelentősen elhajoljon (ca.15 fokot). A füstölőt egy másik füstölőhöz is közelítettem, a hatás csak 1cm-ről volt hasonló, mint a kezemé és nem volt olyan látványos. A vizsgáló füstölő lejjebb kellett, hogy legyen mint a vizsgált mert ha azonos szintben vagy az asztalon voltak a hatásuk csak 2-3mm-ről zavarta egymást!
Nem akarlak megbántani, de az hiszem, ha a megfigyeléseimet a füstölő madzag parazsa miatt veted el, akkor csak szőrszálhasogató vagy!
Ha a szoba levegőjével közel azonos a füst hőmérséklete nem fog határozott oszlopot adni és szétterül. A parázs olyan csipet, ha a csukómat közelítem hozzá (mert az ujjamon vastag a bőr) csak 8-10mm-ről érzem a melegét, talán ott lehet 50Cfokos a füst is! Remélem valaki aki megtudja tenni a számítást megteszi és ez a vitánk határozottan lezárható lesz. Előrebocsátom, ha az energetikai viszonyok 1-10 arányúak vagy az felettiek, én is felülvizsgálom a következtetéseimet!

Adok egy kis fórt a hívő oldalnak: Parajfalóktól idézek:

„Ezután a kereket a kézzel együtt helyeztük zárt térbe, ami egyszerűen egy átlátszó polietilén zacskó volt. Ugyanezt a próbát írta le többféle változatban az Interneten Erno (zalkae@rs3.szif.hu). Vele összhangban mi is mindig azt kaptuk, hogy ha a zacskó tényleg zárt - vagyis össze van fogva a belenyúló ember csuklójánál -, akkor a kerék nem forog, vagy legalábbis a forgása közel nullára lelassul; néha ide-oda mocorog, de ezt megteszi kéz nélkül is. Ez az eredmény elég meglepő, ha a bioenergia hipotéziséből indulunk ki, hiszen itt a kéz és a kerék között semmi akadály nincs. Ha ragaszkodunk ehhez a hipotézishez, úgy látszik, pusztán a zárt tér miatt a bioenergia vagy nem képes a kézből kilépni, vagy a kilépett energia nem forgatja meg a kereket.”

Hát ezt már mi is megcsináltuk! De tegyük fel (ismeretlenről mindent gondolhatunk), hogy az élet energia, vagy mi, amit a kerék „mér” nem a testünkből kifelé, hanem mondjuk az űrből vagy a környező térből, befelé halad, áramlik akkor mi van? Ezt még megerősíthetjük azzal a megfigyeléssel, hogy a szűk helyeken általában rosszabbul érezzük magunkat!

:-))

A poharas filmed végre meg tudtam nézni! A füstölő szerint a poharak közt csak az „összeérési” felületük mellett és csak a talpuknál van jelentős vízszintes áramlás! Jut eszembe Mit is akarunk a füsttel! Itt igazából csak a műkéz segíthet! Mert feltételezhetjük az ismeretlen tulajdonságú energiáról, hogy ha a kerék tizedgrammjait mozgatja, mozgatnia kell a füst szemcséit is! A parajfalók sem tudták mit akarnak mérni, csak azt hogy mit tudnak!

Aha, a dokitanoncok is piromániások! Erről lehetne egy kedélyromboló topicok nyitni, de nem vállalom a felelősséget! Én mostanában inkább csak vezetek és lövöldözök! Ezek is hatékonyak!:-)

Azt a véleményemet mi szerint dominánsabb a „mérési összeállítás” alakja, és a kéz környezethez való hőmérséklete erősen fenntartom!

„En mar latom, hogy "nincs kiut", az igazi kiserlet egy jol megszerkeztett mukez kell hogy legyen, jobb mint a parajfaloke.”

Csináljunk! Gipszből egyszerű az alakja, Bele kell betonozni párcenti vékony csövet meg elektromos hőszenzort, és nedvesen kell tartani! A jó hővezetés végett, de hogy a párolgáshő ne csapjon be nylon, vagy gumikesztyűt kell rá húzni!

Aztán lehet hűteni, fűteni, mérni, figyelni, agyalni. De mégiscsak elég akadémikus az egész, mert nem tudni mit is akarunk megmérni (L : parajfalók)

„Hogy mikkel nem toltom az idomet, azert az nem semmi (:-). „
Most ez mi, panasz vagy dicsekvés? Mivel van a bajod? A kerékkel, a nettel, az időddel, magaddal, vagy velem! (nem sértődök!):-)

Tiszteletem JF

Előzmény: Mr Spock (845)