minderbinder Creative Commons License 2002.07.01 0 0 19
Tevedsz, de nagyot. A gond az, hogy hirtelen otlettol vezerelve mindket tabor elojott egy-egy ujabb ugynoktorveny-tervezettel. (Megjegyzem, valoszinuleg ha nem hergelnek egymast, akkor mindket fel belatna, hogy nem lehet teljes nyilvanossagot adni ezeknek az ugyeknek.) A Fidesz javaslatarol meg laikusok is pillanatok alatt meg tudjak allapitani, hogy alkotmanyellenes. Az MSzP-SzDSz-e is az, csak nem annyira nyilvanvaloan. A kerdes mostmar csak az, hogy lehet-e ebben az ugyben jo torvenyt hozni. Valoszinuleg nem!

Amit a Fidesz akar egyebkent egyszeru. Ki akarja mondani, hogy mindenki bunos, aki az akkori rendszerben bizonyos vezetoi szint folott dolgozott. Mar valahol leirtam, hogy ezzel a logikaval Nagy Imre sirjat sem koszoruzniuk kellene a derek ifjaknak, hanem arra torekedni, hogy toroljek ki az emlekezetbol az egykori miniszterelnokot.

Moralrol meg enyhen szolva alsagos dolog abbol az alapallasbol kiindulva dumalni, hogy bizonyitek nelkul mindeki bunos, aki akkor vezeto volt. Megjegyzem, nem eloszor, hogy a jelenleg jobbon csapolok osszetehetnek a ket kezuket, hogy volt az egykori MSzMP-nek egy olyan szarnya, amelyik eleg sokat tett azert, hogy Magyarorszag nagyon sulyos megrazkodtatasok nelkul at tudott allni az uj politikai rendszerre. Ezzel nem azt mondom, hogy minden akkori vezetot allitsunk piedesztalra, mindossze azt, hogy itt lenne mar az ideje a rendszervaltas elotti evtizedek realis ertekelesenek, vagy legalabbis az arra valo torekvesnek.

Előzmény: bad100 (12)