Hagymásy András Creative Commons License 2002.07.01 0 0 163
>Ehhez annyit tennék hozzá, hogy az a hang, amit Hagymásy úr engedett meg magának a közleményekben
>számunkra elég volt ahhoz, hogy úgy gondoljuk éppen a valós egyensúly létrehozásához elég a megtámadott, illetve
>félreinterpretált felet megszólaltatni.

Tisztelt Esti úr! Ha az Önök lapja valóban vélemény-újság, akkor elég érdekes jelenség az, hogy egy ügy kapcsán csak az egyik oldal véleményének adnak teret, a másikénak nem. Önnek lehet lesújtó véleménye az egyik oldal véleményéről, de milyen alapon érzi magát feljogosítva arra, hogy az olvasóit elzárja ettől? Ha nagykorúnak tekintené saját olvasóit, nem tájékoztatná őket egyoldalúan, hanem rájuk bízná a döntést, hogy a vélemények közül kiválasszák a számukra elfogadhatót.
Nem venném a bátorságot, hogy felhívjam az Ön figyelmét a sajtó-etikai követelményekre, de talán érdemes lenne elgondolkodni a fentieken. Már csak olyan megfontolásból is, hogy vajon hogyan segíti jobban kenyéradóit: ha kizárólag az ő véleményüket sulykolja, kiskorúnak tekintve az olvasót, aki tátott szájjal issza szavait, vagy megjeleníti valamennyi véleményt, hogy a vélemények megküzdjenek egymással, és engedi a jobbat győzni.
Ismerve Önt az eddigi hozzászólásai alapján, meggyőződésem, hogy a második lehetőséget tartja jobbnak. Akkor viszont egyetlen oka lehet, hogy mégsem ezt az eljárást alkalmazza: az, hogy kenyéradói véleményét még Maga sem tartja versenyképesnek.

Előzmény: esti-2 (159)