HelpDesk Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3696
És itt jelentene megoldást, ha az állam kötelezné a tulajt, hogy átalánydíjért adja bérbe a csomópontokat más társaságoknak.
Nem tartom egészségesnek az állami beavatkozást a gazdasági társaságok működésébe. + a koncessziós szerződésnek pont az volt a lényege, hogy ez ne történjen meg.
Az ember töke körül a gatyát az anyacég szorítja, ha jól értem. Mégpedig egyrészt az iszonyatos felhalmozott tartozásai miatt, másrészt mert a tartozások miatt leminősítették. Mondjuk úgy, hogy megbízhatatlan vállalat lett. Ezzel együtt rántotta magával a MATÁV-ot is a BBB kategóriába (vagy hova).
Így van, az anyacég minősítése automatikusan rontja a lánykáét is, pedig itt közel sem olyan gáz a helyzet. Viszont tény, hogy a DT cefetül néz ki, én már hallottam olyan pletyit, hogy ki akarja szórni a Matáv pakettjét addig, hogy meglegyen az 50% + 1 db részvénye. Az már viszont itthon is nagyon gáz lenne.
Viszont a minél több bevétel nemes célját nem látom, hogyan érhetné el.
Nem tudom, de én inkább akvíziciókban gondolkodnék, még keletibb piacokon. Mo. lassan telített, itt a vezetékes távközlés potenciális bevételforrása az üzleti kommunikáció, a lakossági üzletág a díjcsomagokkal tud sakkozni. Persze nem tudom, ezt majd a fejesek eldöntik.
Lehet-e távolabbi cél a MATÁV kiárusítása?
Szinte kizártnak tartom, hogy kiárusítsák a Matávot! De egy ekkora cégnél mindenképpen szükséges egy többségi tulajdonosnak lennie, ami nem árt, ha szakmai befektető.
Előzmény: FRODO (3689)