Üdv mindenkinek!
Én '85-ben vettem a 128-asomat, majd később hozzá a gyári Exdos-t meg a 720-as floppyt. Akkoriban sokkal többször volt az hogy hajnal kettőig fennmaradtunk játszani, mostanság a hiper-szuper PC játékok már nem igazán kötnek le. A kedvencem a Lode Runner volt, menekülni-szivatni-menekülni-nyerni! Na meg a Nautilus azzal a Madonna zenebetéttel. Most is betöltöttem, azt mondom király! A Tir-na-nog, mintha a Doom ükapja lenne (persze lövöldözés nélkül)
Írta is valaki: "ENTERPRISE A FIATALSÁGUNK" Teljes mértékben egyetértek vele(tek).
Volt egy évfolyamtársam, neki Spectrumja volt, adott kazikat én meg csak kedvtelésből elkezdtem átírni az EP-re, több kevesebb sikerrel. Lementette a ZX ROM-ját, sikerült emulátort gyártani belőle az EP-n! Azok voltak az igazán szép idők! Mondhatom meghatározta a további életemet. Ha akkor nincs az EP, akkor most lehet kőművesként falazok/sőt biztos!/.
Nemrég elővettem a masinát, műxik. Volt 15 floppym (már min. 12 évesek), kettő kivételével használhatóak. Egy bánatom van, az EXDOS az egész géppel együtt '90-ben leesett (hála kedvenc tesókámnak, aki belegabalyodott a kábeldzsumbujba). A gép az továbbra is megy, s hála a szerencsémnek még az utolsók között sikerült vadiújra lecserélnem a tasztatúráját. Viszonta ha felkötöm az Exdos-t, akkor a teszt után fagyi van. Szemmel látható sérülés nincs rajta-benne, de valami "megpattanhatott" benne.
Most úgy néz ki tudok 10kHUF-ért szerezni helyette egy gyártott bővítőt, de a haver szerint csak DD-s lemezt kezel. Van benne EXDOS/ISDOS, ZozoTools EPROM, meg 640Kbyte RAM (Úristen, mint egy 386-os!). A :help -re viszont nem látom a ZozoTools-t így el se tudom indítani. Vajon hibás, vagy máshogy kell indítani? Nem sok az a 10k a cuccért? Lehet-e HD-s lemezre felokosítani a kicsikét? Mit kezdhetek a gyári, de hibásnak tűnő EXDOS-ommal?
Tudnátok segíteni?