esti-2 Creative Commons License 2002.06.28 0 0 155
Tisztelt Wadkörte!
Örömmel látom, hogy lehiggadt!
" Ha pedig veszi a fáradtságot, és visszakeresi korábbi eszmecseréink értékes darabjait""
Ezek miatt az értékesebb beszélgetések miatt tart még a beszélgetésünk! Örülnék, ha viszatérnénk ezekhez, és így is maradnánk!
"szerintem egy alkalommal sem tanusított korrekt hozzáállást a székesfehérváriak tájékoztatása során. Ön valóban nem törődik azzal, hogy mifelénk mit szeretnek és mit nem - ez kétségtelen, de megkérném ne is tegyen úgy, mintha ez másként volna."
Az idézet első feléről: mint azt már olyan sokszor megírtuk, ez a lap "vélemény újság", tehát nem hír-újság, így nem is feladata a tájékoztatás. Egy kéthetente megjelenő lap nem is vállalkozhat ilyesmire. Még a hetilapok is inkább a kommentár, vagy a háttér műfajában futhatnak, hát még a kéthetiek! Így hát a tájékoztatás - sem korrekt, sem inkorrekt formában - nem dolgunk, nem vállalt ügyünk! Amúgy ami az inkorrektséget illeti, szívesen venném, ha egy-két konkrét példát is felhozna a lapból a vádjára. Enélkül ugyanis nem nagyon tudok mit mondani rá, mint azt, hogy tagadom a vádját! Ha majd konkrét dologról beszélünk, lesz min vitatkozni.
A második részről:
Ön félreértette amit írtam, mivel én is félreértettem azt, amit Ön írt. Nem gondoltam rá, hogy Ön Székesfehérvár közvéleményével azonosítja magát, így aztán én sem Székesfehérvárra gondoltam, mikor azt írtam, hogy "Önöknél". Azt hittem, Ön a jobboldal nevében szólt, ezért én is abba az irányba adresszáltam a választ. Ha az Ön helymeghatározása a várost jelenti, akkor viszont komoly vita van köztünk ez ügyben! A "város véleménye" ugyanis már érdekel! De tapasztalatom - és a viszajelzések - alapján azt kell mondjam, hogy a városban nagyon sokan szeretik és várják a Mi újságot - már csak ezért sem népszerű és tiszteséges dolog összeszedni a lapszámokat mások elől! -, és ennek hangot is adnak. Nagyon ritkán közlünk ilyen tartalmú levelet, pedig higgye el, bőven volna mit közölnünk! Ez nem egyszerűen szerénység - vagy álszerénység -, csak úgy gondoljuk, ha nincs az ilyen véleményekkel vitánk (és többnyire nincs), akkor mit keresnek a lapban?
De nem szeretném, ha ezen levelek jellemző hiánya megtévesztené Önt, nem arról van szó, hogy nincsenek ilyen levelek (is)!
Így hát ebben a kérdésben kétszeresen is téved: érdekel a város véleménye a lapról, és igen sokaknak tetszik a lap! (És ha kérhetem, hagyjuk, hogy azok mind ...)
Esti János
Előzmény: wadkörte (150)