raycoon Creative Commons License 2002.06.26 0 0 44
A szobák méreteit nézve, valószínű, hogy nem elég egy. Valahogy a levegőbek át kell kerülnije. Mindenképpen hűti mindkét szobát, de nem valószínű, hogy pár foknál jobban csökkenti a másik szobát. A dual splitek általában egy hűtőkörösök, és azt hiszem fele-fele arányban osztoznak a kompresszoron. A többire is a közel azonos elosztás jellemző, pl 2.6, 2.1. Ha jól vettem észre, akkor a három klímás spliteknél van olyan, hogy egy bazi nagy, és két jóval kisebb, pl. 4.5, 1.7, 1.7..

A fűtést, csak bizonyos külső hőmérsékletig lehet üzemeltetni, akárcsak a hűtést. Ha az adott értékek alá, fölé megy, akkor a klíma egyszerűen lekapcsol. Pl. nyáron süt rá a nap, és nincs karbatartva rendesen (piszkos), akkor túlságosan felmelegszik a kültéri és leáll.
Visszatérve a fűtésre, ezt csak az átmeneti időszakra találták ki, vagyis amikor nincs még fűtés, de már hidegedik az idő, de úgy értelmeztem amit írtál, hogy neked nem csak ekkor van rá szükséged..

A szűrőre egy klímás azt mondta, hogy szinte mindegyikben van valami, és minden gyártó kitalál valami hangzatosat, mert telített a piac. Szerinte, ha csak hűtésre használja az ember, és kb. 1 hónap az évben, akkor nem tökmindegy hogyan szűr..? Más kérdés, hogy a klímákat lehet egyszerű légkeverésre is használni, és ekkor a szűrő még talán működhet.. Persze erre elég egy valami egyszerűbb légtisztító, amit viszont pont erre találtak ki..

Én ennyire jutottam: nekem 1 + 2 1/2 szobám van. Ebből az egyik kicsi és a nagy egybe nyílik, viszont csak 22 és 8 nm. Ennek elég lehet egy split, de a távolinak mindenképpen kell egy saját. Na ez nem lesz.. :) Az egyik klímaszerelő a Fujitsu (és emellett a Samsung, Toshiba) készülékeket ajánlotta, és az LG-re azt mondta, hogy az nem klíma.. A másik (a munkatársam barátja) pont az LG-t ajánlotta.. Lehet keresgeteni.. :)

Remélem segített...

üdv, rc

Előzmény: Carcharodon (37)