V.László Creative Commons License 2002.06.26 0 0 783
Kedves DcsabaS_!
Ezt írod:
"az Egely-féle vitalitásos magyarázat bizonyítása
DIREKT MÓDON NEM LEHETSÉGES, hanem csakis úgy, hogy SIKERESEN KIZÁRUNK MINDEN MÁS, TUDOMÁNYOSAN ELFOGADHATÓ magyarázatot. "
Hiszen ezt mondom én is azzal a különbséggel, hogy nem a tudományosan elfogadható magyarázatokat zárnám ki, hanem a tudományosan magyarázható jelenség hatását a kísérletre! Ha már kizártuk volna az összes ismert jelenség hatását és a kerék mégis forogna, akkor lehetne fejet vakarni. Ehelyett a topicbeli és egyéb fellelhető kísérletezésekben nem hogy csökkenteni igyekeznének a legnyilvánvalóbb hatást a légáramlatot, hanem inkább a legkülönbözőbb módokon fokozzák azt a kéznélküli tesztekben. Utána persze nyugodtan kijelentik, hogy a meleg levegő forgatja a kereket. Naná. Hiszen direkt úgy lett összehozva a kísérlet!
Élőkezes kísérletnél is teljesen természetes, hogy kialakulnak turbulenciák, amik hasonló módon forgathatják a kereket, mint a műkezes. Azonban többször leirták itt a topicban is (olyanok, akik elég sokat foglalkoztak a kerékkel), mintha az élőkezes kísérletekben rendre gyorsabb forgást lehetne elérni. Ilyenkor szoktam felkapni a fejem, akkor miért nem úgy vizsgálja senki a kereket, hogy a légáramlatokat kivédje? Ami forgás maradna ezek után, még ha kicsi is, az már érdekesebb lehet mint a légáramlatok által keltett forgás. Nem igaz?

Előzmény: DcsabaS_ (782)