DcsabaS_ Creative Commons License 2002.06.26 0 0 766
Kedves Mr Spock(756)!

"talk about paranoid. "
Tapasztalatból tudom, hogy az emberek ámítási és önámítási készsége nem ismer határokat. De ettől függetlenül is minden szóbajöhető dolgot ellenőrizni kell.
(Mondjuk nekem a mágneses manipuláció tetszett a legjobban, ugyanis olyan picuri mágnessel is látványos mozgásokat tudtam produkálni, amit annak ellenére sem láttak a kollégáim, hogy megmutattam, hova ragasztottam fel (:-)...)

Kétkedsz:
"A kerek esetben az a kerdes, hogy vajon tenyleg a legaramlat felelos a forgasert"
Igen, hiszen a légáramlás kizárásával megszűnt az Egely kerék jellegzetes mozgása. (Hogy még milyen zavaró hatásokat kell kizárni, előző üzenetemben is írtam.)

Írod:
"Probalgattam hogy egyszeru fujassal mennyire porog fel a kerek. Ez persze tudomanytalan, de viszonylag jelentos fujas kellett ahhoz, hogy tullepje a 24-et."
Nem tudománytalan, csak ne felejtkezz el arról, hogy nem mindig akkor mozog a több levegő, amikor erősebb fújást hallunk/produkálunk. Sőt, a légáramlatok zömét sehogyan sem halljuk, minthogy a jellegzetes frekvenciáik az infrahangok tartományába esik.

Folytatod:
"Nagyon nehezen tudom elkepzelni, hogy a kezemen levo nehanytizedfokos homersekletkulonbseg egy hasonlo es folyamatos legaramlatot tudna letrehozni"
De hiszen írtam már, hogy a kezünkkel jórészt csak RÁIRÁNYÍTJUK a kerékre azokat a turbulens légáramlatokat, amelyek egyébként is kavarognak a levegőben, többnyire észrevétlenül, mert láthatatlanul!

Ha nincs valami alkalmas füstölő eszközöd, akkor azt javaslom, hogy a szoba különböző helyein, különböző magasságokban, az asztal különböző részein próbálkozz a forgatással. Könnyen tapasztalhatsz számottevő különbségeket. (A filmedet láttam. Mi ment a videón (:-)?)

Kérdezed:
"Az en esetemben eszrevettem, hogy gyorsabban forog a kerek, ha FELFELE emelem a kezem, tehat kizarolag a kisujjam van egyvonalban a kerekkel. Ami pont forditva lenne logikus, ha legorvenyeket "terelgetnek", nem? "
Az örvények nagyon trükkös jószágok, saját megmaradási törvényekkel - szinte önálló élettel -ezért nem könnyű előre megmondani, hogy mikor mit "kellene" csinálniuk. Jut eszembe, ugye láttad a Twistert (:-)?

Előzmény: Mr Spock (760)