Törölt nick Creative Commons License 2002.06.26 0 0 764
Szerbusztok urak! Mr Spok!
Írod hogy nehezen forog fújásra! Próbáld csak az egyik felét fújni! Mellé tettem a kerék tengejével párhuzamosan, függőlegesen álló tenyérnyi kissé ívesre hajlított papírt,mint ha a tenyeremet tenném mellé! Nagyon érzékennyé vált a fújásra, még a leheletre is! Vagy csak a kerék síkjával párhozamosan takard ki a fújt levegőt a kerék egyik feléről!

A nem fogalmát amúgy is nehéz bizonyítani, de én még mindíg nem tudom mit is szeretnénk mérni (Egely szerint) ezzel a szerkezettel! Néztem több helyen "vitalitás" fogalmát csak az a közös a magyarázatokban, hogy a szó fordítása: életerő. ennek a legpontosabb magyarázata az, hogy " HÁ' tudód eztet szítta kij az ufó-vámpír a jemberbőő, hony összi esett mintrongy" (kicsit parasztos de én nem szégyellem)! :-)
Az életerő fogalmát mindenhol kicsit misztikussan tálalják, így nem találtam rá magyarázatot! A sz. sz. e. is már az agytevékenységet is bele keveri! Ha valaki tudna pontos leírást kérem tegye meg, hogy felteszi! Hadd tudhassuk mit is akarunk mérni! Mert, ha már tudjuk mi az könnyebben találunk rá módszert, hogy ne kelljen (lehessen) mindig azt mondanunk: hát azért mer ez a fizikaijelenség hat rá, attól még más is hathat rá. Már irtam: esőben pedig nedves lessz!
A topikosok egyre több ilyen ízét vesznek. Gábor mennyi a százalékod? :-D)

JF

Előzmény: Mr Spock (760)