Silan Creative Commons License 2002.06.22 0 0 690
De hat az ember egyebkent is erzi, hogy most eppen jol erzi-e magat vagy rosszul, tele van-e energiaval, vagy kimerult, stb. Mi a fenenek ehhez kereket porgetni? En sokkal jobban meg tudom mondani magamrol, hogy hogy erzem magam, mint a kerek altal jelzett fordulatszam. Ha tok jol erzem magam, es megse megy jol a kerekporgetes, akkor kezdjek el aggodni, hogy hu a fene, lehet, hogy valami rejtett bajom van? Vagy forditva, most diagnosztizaltak panikbetegseggel, de baromi jol forgatom a kereket, akkor nyugodjak meg, hogy soha nem voltam jobban? Ugyan mar. A vak is latja, hogy a kerek hajitofat sem er.

Meg aztan, tudjuk, hogy beteg emberek altalaban sokkal jobban tudjak porgetni a kereket, Paulinyi egy haldoklonal merte a legnagyobb fordulatszamot, stb. Ugyhogy szvsz kurvara nem lehet a "vitalitasra" kovetkeztetni belole, akarmi is az. Es ne feledjuk el, hogy Egely nem azt irja, hogy minel jobban tudsz koncentralni a kerekre, minel inkabb az akaratod szerint forog, annal nagyobb a vitalitasod, hanem azt irja, hogy a kijelzon megjelenik szamszeruen egy ertek, ami a fordulatszammal aranyos, es ez volna a "vitalitas".

Az addig oke, hogy a psziches es fizikai allapot befolyasolja a tenyerunk homersekleteloszlasat, ez a legaramlatot, amit pedig a kerek valamilyen szinten jelez. De ha bevallottan csak ennyirol volna szo, az emberek nem vasarolnak a kereket, mert ki a franc kivancsi arra, hogy a tenyeren milyen a homersekleteloszlas. Azert vasaroljak, mert olyan duma van melle mondva, hogy az aurad energetizaltsagat mutatja es valami rejtelyes, a mai fizika szamara ismeretlen es megmagyarazhatatlan para-akarmi kepesseggel, titokzatos eletenergiaval forgatod, s minel gyorsabban forog neked, annal nagyobb parafenomen vagy. Ebbol pedig alighanem egy szo sem igaz, ezert atveres a kerek.

Előzmény: Hostile (689)