Hostile Creative Commons License 2002.06.21 0 0 689
JFEry: szerintem a kerékre alapvetően a légmozgás hat. El lehet képzelni, hogy vannak más erők is, pl. telekinézis, vagy ilyesmi, bár ezt valószínűtlennek tartom. Egyes emberek képesek rá talán. De mivel elég sok embernek sikerül a kereket forgatni egész könnyen, kétlem, hogy valami különleges para-ügy lenne a dologban. Szóval a légmozgás, egyértelműen.

A "vitalitás" nekem egy általános testi és szellemi állapotot, frissességet jelöl; nem pedig valami para-erőt. Ebből kifolyólag úgy gondolom, hogy minél jobb állapotban van valaki, minél jobban érzi magát, annál könnyebben tud koncentrálni arra, hogy a kerék merre és hogyan forogjon. A tenyér hőeloszlásának változtatása nem tudatos folyamat, ahogy pl. a kéz felemelése sem az: nem gondolkozunk rajta, hogy mit és hogyan kell csinálni hozzá, vagy milyen kémiai folyamat játszódik le, csak egyszerűen felemeljük a kezünket. Az agy és a test összhangja általában automatikus folyamat, valamire gondolunk, és "vérehajtatjuk" a testünkkel. Én sem tudom, hogy a koncentrálás milyen folyamat révén változtatja a tenyér hőeloszlását...megváltozik és kész.

Szóval a vitalitás nem para-jelenség, hanem általános testi és szellemi egészség vagy frissesség. Ezt valószínűleg rengeteg-féle módon lehet vizsgálni, ennek csak az egyik változata a tenyér hőeloszlása, mivel a tenyér pont az egyik olyan testrész, ami a legjobban kimutatható és legkönnyebben érzékelhető elektromágneses és hősugárzással rendelkezik.

Előzmény: Törölt nick (686)