Törölt nick Creative Commons License 2002.06.19 0 0 19
hát nem úgy készükl a statisztika, hogy szôámolsz, öszeadod és elosztod? és kijön egy átlag?

az antibiotikumról: kiemelten speciális terület, amirôl beszélünk. a lázzal járó állapot - mellesleg nem tudom, de én azt gondolom, hogy a mindenáron lázcsillapítás sem indokolt minden esetben, ha a láz önmagában nem okoz veszélyt.
nem csak lázas állapotoknál - sôt fôleg nem azoknál - írnak fel antibiotikumos kezelést. moint mondtam ma már itt egy egyszerű foggászati beavatkozás is antibiotikummal jár, ami semmi más, mint az, hogy az orvos bebiztosíthja magát. vagy: megjelennek kiütések a bôrön. nosza, antibiotikumozzuk. hátha. hát, nem, de közben telik az idô és majdcsak lesz valahohgy. tudom, lkehet neked ez fura. de itt így megy.

én - sokadszor mondom - az itthoni állapotokat ismerem. amíg egy ortopédsebész vagy egy traumatológus mondjuk zsebbe kap 70-100 ezer forintot havonta, addig a fogász, nôgyógyász kollégáik ennek többszörösét - és az ellátások között nincs drasztikus különbség. van már itt is videofogászat meg minden űrhajó.
mesélek: nekem egy fognövekedési hibám van, ami abban jelentkezett, hogy a fogaim nemcsak zománc szinten, hanem az egész fog mélyésgében csíkosan sárgák. recések és srága a mélyedés.
na, elmentem egy jóhírű és nem olcsó maszek helyre. mondom: itt biztos megfejtik a dolgot, megoldáj, hogy nekem is normális színű fogaim legyenek.
erre az lett a megfejtés, hogy picit lemaratta a felszínt és rákent egy színtelen tömést, fedônek. amivel mondjuk nagy hatás nem lett. ezt lehet tenni, vagy koronát ráhúzni.
ez volt az ukász.
na, eltelt egy év, mikor mentem megint ahhoz, fogkôleszedésre és ellenôrzésre. erre mondja, hogy hát, meg lehetne porszórással is próbálkozni. mondom, inkább ne.
na, másik dokival is beszéltem: az meg megnézte és azt mondta, hogy vban egy amerikai kence, amit felkennek éjszakára és egy vájuban van a fogam és az majd kifehéríti.
aha. ja. a tömést is? azon át is? vagy észre sem vette, hogy a fleszínre van kenve a töés? és a mellékhatások? ja, annyit mondott - és egybôl a zsebére, majd az enyémre gondoltam - hogy ehhez a kezeléáshez minden fogamnak rendbe kell lennie, meg amalgám nem lehet meg meg meg, a lényeg, hogy biztos kell még dolgozni a többin is.
mindeközben persze jószerivel amikor beülsz egy fogorvoshoz, azt se tudod, hogy mit csinál, az szükséges-e vagy sem, meddig tart, mivel járhat, mennyi utókezelést hoz maga után, azaz egy teljesen kontrollálhatatlan rendszerbe kerülsz be. kitátod a szád és a pénztárcád.

otthonszülés: elfogadom, amit mondasz, azzal, hogy talán mégis arrafelé kellene elmozdulni, hogy megteremthetô legyen az otthonszülés. vagy a kórházi szülés legyen olyan, mint otthon.

danikennek nyílt topoc.

Előzmény: Mr Spock (18)