GaborPista Creative Commons License 2002.06.19 0 0 44
Üdv, lms.

Többszöri hozzászólásodban sugallod, hogy Medgyessy valszeg hazaárulásért kapta a franciáktól az érdemrend legkisebb fokozatát. No, a Viktor a legnagyobb fokozatot kapta ugyanebbôl:

(forrás : A HÉT 2001. december 16-i adása, http://www.mtv.hu/musorok/ahet/1216/tartalom_1216.html)

"EGY LÁTOGATÁS KÉPEI

A külföldi kormányfőknek adható legmagasabb kitüntetést, a Francia Nemzeti Érdemrend Nagykeresztjét adományozta Orbán Viktor miniszterelnöknek Jacques Chirac, a Francia Köztársaság elnöke. Az ünnepélyes ceremónia előtt a két fél szűk körű eszmecserét folytatott, melynek középpontjában hazánk európai uniós csatlakozása állt. A másfél napos látogatás során Orbán Viktor részt vett a franciaországi magyar kulturális évad néhány rendezvényén is, így a MAGYART tapasztalatairól is nyilatkozott Járai Juditnak. Előbb azonban rövid ismertető a francia kitüntetésekről. "
...
"A külföldiek közül azok kaphatják meg, akik szolgálatot tesznek Franciaországnak, vagy az országuk és Franciaország közötti barátságnak. Nos, az önök miniszterelnöke, aki nem hivatalos állami, hanem félig magán, félig hivatalos vizitre érkezett ide, ezért kapta meg ezt a megtiszteltetést. "
...

Jaques Chirac francia köztársasági elnök:
"Tekintettel arra, hogy közöttünk nagy a barátság, én most a saját nemzeti érdemrendemet szeretném átadni. Azt, amit én viselek rendszeresen. Így aztán még szorosabb lesz a barátság közöttünk. Nos kedves barátom, boldog vagyok, hogy kitűzhetem önnek a Francia Nemzeti Érdemrend Nagykeresztjét. "

Előzmény: lms (25)