Gabus Creative Commons License 2002.06.17 0 0 6241
Hú, ezt én is akartam már csinálni egy ideje. Na most rákerestem, ezt találtam:

Rumtopf (agglegénykompót)
Gyümölcsök, ahogy az év folyamán érnek, cukor, rum.
Veszek egy nagy befőttesüveget (3-5 liter), vagy akinek van erre a célra gyártott mázas cserép RUMTOPF-ja. Beleteszem a megmosott epret, rászórok pár kanál cukrot, majd ráöntök 2 deci rumot, cseresznye, cukor, rum, meggy, cukor, rum, ...... lemegy a nyár, az ősz minden gyümölcsével, rukor, rum, szőlőszemek, cukor rum és kész. Most egy megmosott citrom felkarikázva és türelmesen várni legalább karácsonyig. A leve és a gyümölcse egyaránt felséges pohárkrémre, pudingra, fagyira, vagy csak úgy. A leve a legfinomabb likőr.

Személyes tapasztalatokat szívesen fogadok!

Előzmény: moes (6239)