>Nemegeszenertem az elektromos gitartanulsanal, hogy 'elkeni' a dolgokat! bal kez vagy jobb kez vagy mire utal?
A bal kézre gondoltam. Arra gondolok, hogy hiába a fémhúrok, azért egy elektromos gitáron mégis könnyebb a játék. Szerintem érdemes egy két dologgal eleinte akusztikusan egy kicsit jobban megszenvedni, hogy utána tökéletesebben játsza ugyanazt elektromoson. Az a véleményem, hogy nem jó a legjobb cuccon tanulni, mert aki a szarabb hangszerből is kit tud hozni relatíve jó dolgokat, az hatványozottan jobban kezeli a mesterhangszert is.
Plusz a pengetést is szerintem nehezebben tanulja meg, mert a húrok jóval közelebb vannak. Egyébként a klasszikusnál csak a gitár típusára gondoltam, nyugodtam pengetőzhet. Én is így tanultam.
>Mindezek mellett, szerintem nem ha valaki egybol az elektromos gitar vonz es neki meg az akusztikuson kell nyuglodnie, ahelyett, hogy a Smoke on the water-t jatsza gigantikus hangeron :)) , erosen elkedvetlenitoen hathat!
Ez tényleg szép és jó, csak sajnos ez eredményezi a legtöbb kutyütő gitárost. (Tisztelet a kivételnek természetesen.)