Nemegeszenertem az elektromos gitartanulsanal, hogy 'elkeni' a dolgokat! bal kez vagy jobb kez vagy mire utal?
Egyetertek abban, hogy, aki klasszikuson kezdi aztuan hamarabb lesz sikerelmenye elektromoson, mit aki meg nem gitarozott egyaltalan, mivel az gitar es alapveto dolgokat nem kell megtanulnia.
Masreszt viszont egy komoly csalodas is erheti, mivel a kezdeti sikerek utan csalodas eri, mivel ujbol meg kell tanulni az elektormos gitaron jatszani. A hurok ujbol vagjak az ujjat, a pengetest eddig nem is gyakorolta... (vagy a klasszikusaon mar azt is csinalhatja?)
Amit egy amator kezdo az akusztikus gitaron megtanulnhat elbol, az egy jo tabortuzes hangulatkeltesre alkalmas.
Az elektromos gitaron, ha kezd, rogton elkezdheti az ujgyakorlatokat, ami azert kinzas lenne egy akusztikuson.
Mindezek mellett, szerintem nem ha valaki egybol az elektromos gitar vonz es neki meg az akusztikuson kell nyuglodnie, ahelyett, hogy a Smoke on the water-t jatsza gigantikus hangeron :)) , erosen elkedvetlenitoen hathat!
Vegezetul ertem mire gondolsz, de ha nincs penze mindkettore es o elektromos gitarozni akar, akkor szerintem ezek az 'apro' elonyok nem aktualisak.
Tisztelettel:
Pele