Törölt nick Creative Commons License 2002.06.12 0 0 41
Ez a biztonsági őr dolog nagyon érdekes. Annak idején a taxikkal is ez volt a helyzet CB-n. Mi 10 éve használtuk a 2-es csatornát, és ők akkor telepedtek a 3-asra. Mi naponta 10 percet beszéltünk, ők 24 órát, mégis ők jöttek át a mi csatornánkra sírni, hogy átrecsegünk az övékre - erre természetesen az volt a válaszom, hogy jelentsen fel ha problémája van (megadtam a hívószámomat is), azért van az FGI (mai HIF), hogy kivizsgálja.
Aztán elszaporodtak a taxik, mindegyik saját csatornát sajátított ki, és egymást zavarták az áthallással (hálistennek) - az okosabbak át is mentek URH-ra, de a szívósabbakat csak idén márciusban sikerült elzavarni az AM-es rádióikkal (az AM január 1-től tilos!).

Mint a CB, mint a PMR sávban illene megtanulni, hogy közös használatú csatornák vannak, és mindenki egyenlő joggal rádiózik bárhol és bármikor, a biztonsági őrök cége pedig maga választotta ezt az ingyenes frekvenciát - viselje ennek hátulütőit is. Én csak bíztatni tudok mindenkit, hogy ilyen kisajátító törekvéseknek álljon ellen - saját érdekében, nehogy a CB-hez hasonló helyzet alakuljon ki.

9mck - Ernő / Miskolc

Előzmény: Lud (40)