Végigolvastam az elmúlt közel egy hónap termését.
Közben kb. 3-szor fagyott le az a tetű IE.
A VéEvK-val és a Döcögényekkel ezek után meg se próbálkozom inkább...
V42 515:
"Tegnap (05. 19.) vonatoztam a fiammal egyet, visszafeléútban, amikor a rókusi remiz mellett haladtunk el, feltűnt, hogy a remizben egy villamos (a 602-es mögött álló) bontás alatt van, szerintem a 653 vagy 654 lehet. :-((("
Akkor az a 654. Amit azért a 821 elkészültével tényleg nem árt "eltakarítani", ha szegénynek már ezt a sorsot szánták. :((
DrTr:
"Viszont gond van a Vidra u. felé a Csáky utcai megállónál, mert ha beállnak a trolval a megállóöbölbe, kiugrik az áramszedő. Így a felszállítás a külső sávban az úttestről történik."
Valaki írt is erről az SzKT vendégkönyvébe. Nem ismered? ;)
FOMA:
"Kellett nekem Pannonosnak lenni...:-))"
Miért, Pannonos vagy??? Mióta???
chrta:
"az öregeknek van 30asuk, míg a pannon a fiatala(bbak)é.. :)))"
/me inkább kussol a 70-esével... :)
V42 515:
"801 már napok óta mozdulatlanul áll a vadasparki kitérőben, rajta 'Vizsgálat alatt" és "Kocsiszínbe" tábla!"
Kocsiszínbe??? Onnan??? :)
Nem a repülőmotort szerelték bele esetleg?? :)))
Tavaszutca:
"az egyik mozdonyvezető azt mondta, hogy ott fennt nem nézték jó szemmel, hogy az 5km/h-ás szakaszon 30-cal döngettek a szergellyel a gyerkőcök"
:)))
CSAK 30-cal? :))
DrTr:
"Én örülnék neki, ha a dorozsmai városnéző sétajárat végállomása átkerülne a Honvéd térre."
Én is. Ideje volna. Már javasolják a Tisza Volánnak pár éve.
V42 515:
"Más: ma késő délután 812 a Deák gimnázium magasságában egy személykocsival ismerkedett meg közelebbről, a villamosnak nem lett nagy baja, a kocsinak annál inkább..."
Hát igen... Lehet, hogy nagy para egy villamosvezetőnek, hogy nem tud kitérni (nem tudja félrerántani a nem létező kormányt), de még jobban kéne félniük azoknak, akik ELŐL nem tud kitérni. Csak sajnos nem teszik. Jobban kéne tisztelni a villamost...
Tavaszutca:
"Szép a járGÁNY. Csak az a baja, hogy nem igazán világos, hogy lesz e belőle forgalmi kocsi még ebben az életben, legalább is a műhelytitkok ezt sugallják."
Mennyire titok?
V42 515:
"Két éve 818-at (ex-814) is hónapokon keresztül próbálgatták, volt, hogy SZ-VI-ot kapcsolták hozzá súlynak, és a végén csak beérett... :-)))))))"
Végülis ez is 818 volt... pardon, 654... ;)
Tavaszutca:
"Lesz követekző bengáli, amelyik megújul?"
Ha lesz, akkor a legfiatalabbak között kell keresni a következő áldozatot. 813 esetleg?
DrTr:
"Állítólag ugyanazt a zaj- és rezgésszigetelést kapta, mint a pesti Nagykörút."
Akkor ezek szerint a Nagykörútra is mehetne Bengáli, nem?? ;))))
"Elvileg ez reteszelt (biztosított) váltónak minősül, tehát az F.2. szerint a sebeségkorlátozást az eddigi 10-ről 40 km/h-ra lehetne felemelni, de nem hiszem, hogy ezt az SzKT meg meri lépni a nagy forgalom miatt."
Majd a villamosvezetők... :)
"ELVILEG nem szabadna átmenni egy szabad jelzésen egynél több villamosnak."
A három az egynél több? ;)
Csüllög Imre:
"Az 1-es villamoson is fel kell újítani az utastájékoztató rendszert, mivel Somogyi utcánál az átszállás már a legjobb indulattal sem nevezhető átszállásnak, Annaforrásnál pedig a 3-asra is át lehet szállni. Kíváncsi vagyok mikor javítják át."
...és hogyan.
Az, hogy az ex-SzKT-s buszjáratokra való átszállást bemondják, még csak idejét múlt, de a Somogyi utcai 3-as, 3/A-s, és ugyanezek hiánya az Anna-kútnál már pontatlan.
Tényleg, az oldaltáblákat kijavítják egyáltalán átszállási szempontból (1, 4, 5, 8, 9)?
V42 515:
"látni kellett volna a döbbent arcokat: leszálltak, elindultak gyalog, majd látták, hogy a villamos is elindul ugyanabba az irányba"
Hehe. Ez jó! :))
"az egyik utas megörült először, hogy nem kell leszállnia, mostmár végig megy a villamos, de aztán döbbent, hogy a Kálvária felé kanyarodtunk..."
Ez még jobb. :)))
"a 3/a szerintem egy igen elfuserált dolog"
Hát, nem egy elegáns megoldás, de nem volt jobb.
Ha végigmenne Tarjánig, vagy a közös szakaszon lenne többletkapacitás, vagy a külön szakaszokon hiány.