Jonnie Goodboy Tyler Creative Commons License 2002.06.10 0 0 topiknyitó
Miért pont ma? Miért pont most? Miért pont így? Mert úgysem tudnék máshová fordulni panaszért. Annyira útálom a BKV-t metróstul, buszostul, villamosostul, trolistul, hogy már el sem tudom mondani. Ez részint azért van, mert eddig csak olyan helyen dolgoztam ami a város másik végén van, részint azért mert eddigi viszonylag rövid 25 évem alatt kiborító dolgokon mentem végig, mind éjszakai, mind nappali, mind felszini, mind felszín alatti közlekedés közben, hogy az regénybeillő lenne! Nézzük a mai napot, csak hogy jó legyen a kedvetek;

Alaphelyzet;

Útvonal: Nagy Lajos király útja - Örs Vezér tere - Deák tér (volt dolgom) - Móricz - Budaörs

Felhasznált BKV járatok:
3-as villamos, 2-es metró, 49-es villamos, 40-es busz.

Bérlet típusa:
Kombinált Budapest környéki - 40-es buszra jó

Bérlet ára:
7020 HUF (természetesen nem fizeti a cég!)

Menetrend szerinti max várakozási idő:
3-as villamos: 4-5 perc
2-es metró: 2-3 perc
49-es villamos: 5-7 perc
40-es busz: 7-8 perc

Tényleges várakozási idő ma (02.06.10)
3-as villamos: 7 perc
2-es metró: 5 perc
49-es villamos: 9 perc
40-es busz: 23 perc (hozzá teszem nem ez volt a leghosszabb várakozási idő)

Időpontok:
Indulás: 06:15
Tervezett út idő: 90 perc (átlagos várakozási időket számításba véve)
Valós útidő: 122 perc
Tervezett várakozási idő: (max) 23 perc (ez hozzá van számolva a 90 perchez)
Valós várakozási idő: 44 perc

Sérelmek:
A fenti számokhoz még adjuk hozzá a következőt;
3-as villamos, 2-es metró várakozási idő hosszabbodás teljességgel elfogadható, minden szempontból ezzel tulajdon képpen nincs is gondom, illetve a menetidejük is teljesen átlagos volt.
49-es villamos mizéria:
Deák tér, áll bennt két villamos: 47, 49
A 47-es elmegy felszállok a 49-esre, mert logikus módon úgy gondolom, hogy ez fog hamarabb indulni, ha már elment elöttem a másik, és tök mindegy, hogy melyikre szállok. Bejön egy másik 47-es, a vezető átfut a másik oldalra, és kb a beérkezéstől számított 2. percben csukódik az ajtó, és a 49-es villamos utasainak a megdöbbenésére elindul. Ezután még 4 percet vártunk hogy elinduljon. Menetidő; Mivel a 49 villamos általában is úgy megy mint egy kiöregedett lajhár, ezért ezt fel sem hozom.
40-es busz. Nos ez egy kicsit hosszabb lesz;
Ugyi itten Bpesten zuhog az eső. Végül is van esernyőm, úgyhogy nem számít, de volt olyan srác a buszmegállóban akinek nem volt... Hát ennyi. A Móriczon a buszmegállóban mindenki láthatta, hogy egy p40-es busz a leszállóhely közelében ácsorog. Mikor már vagy öt perce nem mozdult, akkor tüzetesebben szemügyre veszem, hátha nincs benne vezető, de nagyot tévedek, mert bennt a vezetőfülkében dohányzik. Eltellik 10 perc a tömeg nő (Reggel 8-10 ig rengeteg 60 és miskolc közötti öreg van!), már két csuklós busz mennyiségű ember áll a megállóban, mikor nagy sebesen befut két p40-es busz. 3 percet tökölnek a megállóban majd elindulnak. Az egyik elhalad a döbbent tömeg elött. A másik megáll, és az emberek felszállnak. Szardinia szindróma. Nem merek szinkronban lélegezni a mellettem állókkal, mert kiesnénk az ablakon. Mikor elindulna a busz, egy apuka feltuszmákolja a kislányát a buszra. Az ajtó becsukódik az apa lennt marad a lánya meg fennt. Az apa 10mp múlva ordítva lohol a busz után, mindenféle kedves kivégzési eszközöket sorolva, a buszvezető megölésére. Az utasok nagy nehezen közlik a soförrel hogy tán meg kéne állni. Egy nő leszáll a gyerekkel. Ajtó szó nélkül becsukódik, és a megdöbbent nő a gyerekkel együtt az utcán marad. Az utat figyelve próbálom eldönteni mi okozhatott 23 perc késést, mert ugyan rengeteg kocsi van, viszont dugó nincs. Legalábbis akkor még/már nem volt. Aztán gyorsan rájövök, hogy mi a probléma; a sofőrünk erősen piros lámpa fixált. Kiborító. Nem csak én veszem észre, hanem a többi utas is morog. Ha csak teheti megáll, sőtt lassít hogy piros legyen a lámpa. Végül is jó szórakozás, és ő elfér, neki nem kényelmetlen. Hihetetlen sebességgel (max 30km/h-val) száguldunk végig az M7/M1 bekötő szakaszán, majd rákanyarodunk a Budaörsi útra, ahol egy kicsit lassít (max 20km/h) Mögötte az autók dudálnak rá, de valószinűleg ez szórakoztatja, hiszen a szembesáv foglalt, és nem nagyon lehet előzni. Így megy ez végig.

Anyagi tekintetben a következő problémáim vannak:
7020 HUF a bérlet.
Mivel ma késtem, és a cégem rajtam keresztül nem tudta időre megcsinálni a vállalását (pl. hogy 8 órától biztosít embert.) ezért a ködbér 10%-át én fogom fizetni ez 5-10000 HUF.
A BKV-ért én ebben a hónapban eddig legjobb esetben 12020 HUF-ot fizettem.

Csodálkozik valaki azon hogy elindítottam ezt a topicon??

Jonnie